Home Destinații Asia Emiratele Arabe CE SĂ VEZI ÎN ABU DHABI, ORAȘUL DE „O MIE ȘI UNA DE NOPȚI”
CE SĂ VEZI ÎN ABU DHABI, ORAȘUL DE „O MIE ȘI UNA DE NOPȚI”

CE SĂ VEZI ÎN ABU DHABI, ORAȘUL DE „O MIE ȘI UNA DE NOPȚI”

2.40K
0

Descoperă cu noi ce poți vedea în Abu Dhabi, un loc magic unde atmosfera de „O mie și o una de nopți” se amestecă cu arhitectura futuristă.

Abu Dhabi - Emiratele Arabe
sursă foto: Shutterstock

 

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite, un oraș de 1,5 milioane de locuitori, situat între o mică insulă scăldată de apele cristaline ale Golfului Persic și dunele deșertului arab. Inima politică și culturală a Emiratelor, Abu Dhabi – fondată la sfârșitul secolului al XVIII-lea ca o garnizoană pe mare – a avut o dezvoltare impetuoasă, datorită resurselor petroliere, care de la primul drum pavat din 1961 a dus-o la unul dintre cele mai moderne orașe a lumii.

Astăzi, împreună cu Dubai, Abu Dhabi este simbolul dezvoltării Emiratelor Arabe și a devenit un oraș care îmbină identitatea sa arabă cu o vocație multiculturală și unde tradițiile vechi de secole au fost legate de proiecția în viitor.

  

Ce să vezi în Abu Dhabi este ca o alegere între trecut și viitor, între natură și tehnologie. Renumită pentru arhitectura sa futuristă, vizitatorul se poate pierde într-o pădure de sticlă și oțel care acoperă întregul centru urban și în care stă în picioare zgârie-norii de pe coastă, cum ar fi sediului Aldar și amețitoare Etihad Towers, de pe care se poate admira locul unde deșertul întâlnește  marea.

Multe dintre cele mai spectaculoase hoteluri de lux sunt găzduite în zgârie-norii mari ai centrului orașului, dar există și palate minunate ale instituțiilor din Emirate sau faimosul Emirates Palace, care combină cele două dimensiuni, turism și reprezentare. Întotdeauna în zgârie-norii mari ai centrului puteți găsi cele mai multe centre comerciale de avangardă, cum ar fi impresionantul Abu Dhabi Mall, probabil cel mai mare din oraș, unde puteți cumpăra în peste 250 de magazine.

 

Emirates Palace Abu Dhabi
Emirates Palace – sursă foto: Pixabay

 

Dar Abu Dhabi, de asemenea, ascunde și locuri vechi și bogate în istorie ca Marea Moschee Sheikh Zayed, una dintre cele mai mari din lume, cu 1.000 de coloane de marmura alba și 80 de cupole uriașe sub care poți găsi un spațiu de până la 40.000 de credincioși. Sau fortăreața La Jahili, una dintre cele mai vechi și mai evocatoare din Emirate, cu zidurile sale lungi care seara devin un spectacol de lumini și umbre.

 

moscheea Sheikh Zayed
Marea Moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi – sursă foto: Pixabay

 

O altă atracție pentru a descoperi vechiul Abu Dhabi sunt suk-urile sale. Piețe tradiționale ale culturii arabe, unde puteți cumpăra meșteșuguri locale, mirodenii, fructe și legume și chiar cămile. Cele mai cunoscute suk-uri ale orașului sunt, cu siguranță, Al Ain, dedicat meșteșugului și Al Mina plin de legume și fructe, o adevărată minune a culorilor și mirosurilor.

Pentru cei care iubesc aventura și natura, Abu Dhabi oferă multe lucruri de făcut și de a vedea în jurul orașului. De exemplu, nu puteți rata o vizita la Rub al Khali, „Cartierul gol“, la porțile unuia dintre cele mai mari deșerturi din lume, unde puteți admira întinderea infinită de dune și unde puteți învăța despre tradițiile străvechi ale populației beduine. Un pic mai departe, la aproximativ 200 de kilometri, în orașul de pe insula Sir Bani Yas, se află Arabian Wildlife Park o realitate unică de acest gen, care oferă vizitatorilor șansa de a observa și de a descoperi fauna într-un cadru nenumărat tipic regiunii arabe: aproape 10.000 de animale trăiesc în mod liber în parc și este posibil să se exploreze trasee naturale pe vehicule off-road sau în natură cu ghiduri pe cai.

 

Rub al Khali - Abu Dhabi
Rub al Khali – sursă foto: Shutterstock

 

Deși situat în deșert Abu Dhabi, aici nu lipsește relația cu apa: se poate relaxa pe plajele frumoase nu foarte departe de zgârie-norii din centrul orașului. O altă soluție sunt parcurile de apă, cum ar fi Wadi Adventure Park, unde puteți practica rafting, caiac și surf într-un dispozitiv de ultima generație. Printre cele mai frumoase și cele mai faimoase plaje din Abu-Dhabi se află cu siguranță plaja Corniche, locul cel mai simbolic din oraș, unde merg aproape 50.000 de turiști în fiecare lună. În plus față de aceste atracții, există numeroase locuri de scufundări de-a lungul coastei unde puteți explora minunata viață subacvatică a Golfului Persic. 

O atracție minunată de văzut în Abu Dhabi este Ferrari World, un parc tematic Ferrari care, sub o arhitectura futuristă, se concentrează pe un set extraordinar plin de lucruri de activități: plimbări, circuite, teste de conducere, restaurante, cinematografe și multe altele.

 

Ferrari World - Abu dhabi
Ferrari World, Abu Dhabi – sursă foto: Shuttersock

 

O atracție de ne-pierdut în Abu Dhabi este muzeul Louvre Abu Dhabi: o legătură între Orient și Occident. Este o minune arhitecturală care găzduiește colecții de artă faimoase. Acest proiect ambițios și inovator vă va duce prin expoziții cronologice și tematice. Luvrul Abu Dhabi include diferite perioade și civilizații istorice, creând un muzeu universal. Colecția de artă continuă să crească și include lucrări antice și contemporane din diferite țări.

 

Muzeul Louvre din Abu Dhabi
Muzeul Louvre din Abu Dhabi – sursă foto: Shuterstock

 

Informații utile pentru a vizita Abu Dhabi:

Clima este arid subtropicală, soarele strălucește puternic pentru cea mai mare parte a anului și ploile sunt rare. Temperaturile în cursul anului variază între valori minime de 13° C pe nopțile de iarnă și temperaturi maxime de 42° C în zilele fierbinți de vară. În acest sens, cele mai bune luni pentru o călătorie la Abu Dhabi sunt între noiembrie și aprilie, când temperaturile se situează în jur de 24° C în timpul zilei și 13° C pe timp de noapte. Îmbrăcămintea va trebui să fie lejeră, dar este important de subliniat că, deși Abu Dhabi este una dintre cele mai liberale realități din Orientul Mijlociu, hainele prea scurte sau nepotrivite pentru locurile publice sunt văzute ca nerespectuoase tradiției locale (dar acestea nu sunt interzise).

 

(2399)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *