Home Curiozități CASA DO PENEDO, CASA DIN PIATRĂ DIN PORTUGALIA
CASA DO PENEDO, CASA DIN PIATRĂ DIN PORTUGALIA

CASA DO PENEDO, CASA DIN PIATRĂ DIN PORTUGALIA

4.03K
0

Patru bolovani gigantici și casa e gata! Unică în lume!
Pare a fi o clădire care datează din timpurile preistorice, dar Casa do Penedo este un monument destul de recent.

În lume există multe locuri bizare care cu siguranță merită explorate, iar Casa do Penedo este, fără îndoială, una dintre acestea. Privind fotografiile sale, este clar că ne confruntăm cu una dintre cele mai curioase clădiri care au fost construite vreodată. Ce secrete sunt ascunse în spatele zidurilor sale?

Casa do Penedo este cunoscută și sub numele de „casa de piatră” și cu siguranță nu este greu de imaginat motivul acestui nume. Ne aflăm în Portugalia, și mai precis în apropiere de Celorico de Basto și Fafe, în nordul țării. Această clădire este cu siguranță printre cele mai caracteristice ale întregii regiuni, deoarece a fost construită în întregime cu bolovani gigantici, modelați pentru a da formă unei case primitoare.

Casa do Penedo
Casa do Penedo, sursă foto: Shutterstock

Să te găsești în fața acestei case de piatră este ca și cum ai face o călătorie înapoi în timp, spre epoca foarte îndepărtată a preistoriei. Dar, în realitate, structura datează de acum câteva decenii: a fost construită între 1972 și 1974 de un inginer din Guimarăes, iar mulți ani a fost folosită drept casă de vacanță de o familie locală. Pe de altă parte, ce loc mai bun pentru o mică relaxare în contact cu natura, lăsând în urmă toate grijile vieții de zi cu zi? Astăzi ar fi destinația perfectă pentru o detoxifiere digitală, dacă nu ar fi pentru faptul că proprietarul său nu mai locuiește acolo, nici măcar pentru vacanțe.De-a lungul anilor, de fapt, Casa do Penedo a atras curiozitatea „vecinilor” și, mai târziu, și a turiștilor. Construită cu patru pietre gigantice care servesc ca fundație, pereți și tavan, această structură seamănă foarte mult cu casa Flintstones din Aventuri în Epoca de Piatră și nu este surprinzător să constatăm că a devenit o atracție turistică. Astăzi nu mai este o reședință privată, ci un adevărat muzeu plin de relicve de epocă și fotografii care înfățișează construcția și peisajele frumoase din jur.

Casa do Penedo
Casa do Penedo, sursă foto: Shutterstock

În exterior, casa este construită în întregime din piatră, cu excepția ușii, ferestrelor și acoperișului. Dar în interior încep adevăratele surprize: în ciuda faptului că sunt extrem de rustice, casa este cu adevărat primitoare și dotată cu (aproape) toate conforturile. Are două etaje legate de o scară de lemn. La parter există o bucătărie și o mică cameră de zi cu canapea din lemn de eucalipt și un frumos șemineu din piatră. La etajul superior se află zona de dormit, cu un pat din fier forjat și un candelabru.

Caracteristică pentru Casa do Penedo este, de fapt, faptul că nu are conexiune la electricitate. Acest lucru îl face și mai fascinant și sugestiv, un loc complet în afara timpului, cufundat în liniștea naturii. Un alt detaliu interesant este piscina în aer liber, obținută dintr-un bolovan concav mare care formează un bazin în aer liber. Ar fi frumos să vă puteți petrece vacanța acolo, dar această mică bijuterie portugheză a devenit acum o destinație care atrage mii de turiști în fiecare an.

Casa do Penedo
Casa do Penedo, sursă foto: Shutterstock

 

(4025)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *