Home Destinații Europa Polonia CASTELELE DIN SILEZIA, POLONIA
CASTELELE DIN SILEZIA, POLONIA

CASTELELE DIN SILEZIA, POLONIA

1.85K
0

Știați că și Polonia are Valea Loarei a sa?

Silezia de Jos (sau Silezia Inferioară) are o denumire foarte interesantă. Este cunoscută ca ”Tărâmul celor 100 de Castele”. Fiecare orășel de aici, așezat într-un peisaj ușor deluros, are castelul său. Vizitând oricare dintre aceste castele îți va da senzația unei calatorii înapoi în timp, într-un Evul Mediu îndepărtat și fascinant.

O călătorie în Silezia de Jos este un pic asemănătoare cu cea a unei călătorii pe drumul către castelele din Valea Loarei, dar departe de fluxul aglomerat de turiști și la prețuri mult mai mici.

Sunteți gata să facem o călătorie înapoi în timp?

Silezia de Jos

Dar să mergem în ordine. Unde se află mai exact Silezia de Jos? Este unul dintre voievodatele în care Polonia este împărțită, iar capitala sa este Wroclaw. Este situat în sudul țării, la granița cu Republica Cehă și Germania și găzduiește un sfert din palatele și castelele Poloniei.

Aici se găsesc castele renascentiste etravagante, palate baroce, conacuri și cetăți medievale. Mai jos le-am selectat pe cele mai frumoase și de neuitat care merită într-adevăr o vizită:

Castelul Ząkowice

Castelul Zakowice este printre cele mai impresionante și mai vechi din Silezia, iar în perioadele de invazii și lupte între ducate a fost folosit pentru a proteja unele dintre cele mai importante rute comerciale ale vremii. Acesta este situat în Sąbkowice Śląskie, un sat la câțiva kilometri de Wrocław, care înainte de al doilea război mondial, se numea în mod curios, Frenkestein.

Castelul Oleśnica

Inițial construit ca o cetate, a devenit mai târziu reședința de vară a puternicei familii prusace Hohenzollern, care a transformat-o într-un palat renascentist și elegant.

olesnica-silezia
sursă foto: Shutterstock

Castelul Książ

Este un castel eclectic și grandios, înconjurat de pădurile Munților Wałbrzyskie. Grădinile castelului Ksiaz par a fi ale unui castel al Loarei.

Ksiaz-silezia
sursă foto: Pixabay

Castelul Moszna

Castelul Moszna este renumit pentru cele 365 de camere și 99 de turnuri. Vestea bună este că în unele dintre acestea puteți chiar să rămâneți și să dormiți.

castelul-Moszna Silezia
sursă foto: Pixabay

Castelul Ogrodzieniec

Din castelul Ogrodzieniec nu mai rămân multe ruinele care rămân par a fi într-un episod din Game of Thrones.

Ogrodzieniec Castel Silezia
sursă foto: Pixabay

Castelul Grodno

În jurul castelului în stil Boem, Grodno există o mică rezervație naturală. La castel se poate ajunge cu o plăcuta plimbare de aproximativ 20 de minute.

grodno-polonia-silezia-de-jos
sursă foto: Shutterstock

(1853)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *