Home Clasamente CEL MAI ÎNALT ZGÂRIE-NORI DIN LUME? NU ESTE BURJ KHALIFA! DESCOPERĂ CARE SUNT PRIMELE 15!
CEL MAI ÎNALT ZGÂRIE-NORI DIN LUME? NU ESTE BURJ KHALIFA! DESCOPERĂ CARE SUNT PRIMELE 15!

CEL MAI ÎNALT ZGÂRIE-NORI DIN LUME? NU ESTE BURJ KHALIFA! DESCOPERĂ CARE SUNT PRIMELE 15!

6.25K
0

Care este cel mai înalt zgârie-nori din lume? Iată lista: clasamentul celor mai înalți zgârie-nori din lume. Descoperă și care este cea mai mare clădire în construcție!

Cei care sunt pasionați de călătorii caută destinații unice care pot transforma un punct de pe hartă într-o vacanță inegalabilă cu un aer autentic. Tocmai din acest motiv, astăzi dorim să vă stârnim curiozitatea propunând un clasament inedit: primii 15 dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume. Atenție, vă avertizăm că aceste clădiri uriașe sunt cu adevărat impresionante, dar vă sfătuim să nu le vizitați dacă suferiți de rău de înălțime!

 

15 – Trump International Hotel and Tower, 423 m

Trump-Tower-chicago
sursă foto: Shutterstock

Hotelul Trump International and Tower s-a alăturat celorlalte clădiri din orașul Chicago în 2009 și pare să reflecte stilul Turnului Willis. Astăzi se remarcă drept una dintre cele mai înalte clădiri din lume, alcătuită din beton armat, ca material structural principal.

Unde este: Chicago, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 98
Anul construcției: 2009

 

14 – 432 Park Avenue, 426 m

432-Park-Avenue
sursă foto: Shutterstock

432 Park Avenue este cel mai înalt zgârie-nori din New York, excluzând turlele și antenele, cu o înălțime de 426 m, este al 14-lea cel mai mare din lume. Aceasta este o structură rezidențială de apartamente iar atunci când interioarele vor fi complet finalizate vor avea o sală de gimnastică și un teren de golf.

Unde este: New York, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 96
Anul construcției: 2014

 

13 – Guangzhou International Finance Center, 440 m

Guangzhou-International-Finance-Centre
sursă foto: Shutterstock

Pe poziția a 13-a găsim Centrul Internațional de Finanțe din Guangzhou. Particularitatea acestei structuri este scheletul de oțel format din grinzi diagonale, care formează romburi alcătuite din două secțiuni triunghiulare. Acest exoschelet aparte a făcut posibilă economisirea cantității de oțel utilizate, care este mult mai mică decât cea necesară în general pentru acest tip de structură.

Unde este: Guangzhou, China
Numărul de etaje: 103
Anul construcției: 2010

 

12 – KK100, 442 m

KK100-shenzen
sursă foto: Shutterstock

Kingkey sau KK100, este o bijuterie prin excelență a Shenzhen-ului, o mare metropolă care s-a născut recent la nord de Hong Kong. Are un design distinctiv, cu ferestre mari transparente în partea superioară a clădirii iar în interior găsim un restaurant și un centru comercial.

Unde este: Shenzhen, China
Numărul etajelor: 98
Anul construcției: 2011

 

11 – Willis Tower, 443 m

Willis-Tower
sursă foto: Pixabay

De asemenea, cunoscut sub numele de Turnul Sears, Turnul Willis este o clădire impresionantă, destul de neobișnuită ca design. Astăzi găzduiește mai multe birouri repartizate pe 108 etaje, cu o înălțime de 443 de metri.

Unde este: Chicago, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 108
Anul construcției: 1973

 

10 – Greenland Square Zifeng Tower, 450 m

Zifeng-Tower
sursă foto: Shutterstock

Turnul Zifeng provine din colaborarea a doi arhitecți bine cunoscuți, Adrian Smith și Gordon Gill, aceiași care au lucrat și la Burj Khalifa. Nu este o coincidență că este ușor să găsiți niște asemănări evidente cu celebra construcție din Dubai.

Unde este: Nanjing, China
Numărul etajelor: 89
Anul construcției: 2010

 

8/9 – Petronas Tower 1 și 2, 452 m

Petronas-Tower
sursă foto: Pixabay

Cele două turnuri Petronas, ambele de 452 de metri înălțime, ocupă pozițiile a opta și a noua a clasamentului. Acestea sunt celebre pentru skybridge-ul care unește cele două turnuri la nivelul etajelor 41 și 42.

Unde este: Kuala Lumpur, Malaezia
Numărul etajelor: 88
Anul construcției: 1998

 

7 – International Commerce Centre, 484 m

International-Commerce-Centre-hong-kong
sursă foto: Pixabay

Această clădire impozantă a reprezentat un pariu pentru dezvoltatorii săi, având în vedere poziția relativ retrasă față de restul zgârie-norilor din Hong Kong. Cu toate acestea, până în prezent, Centrul Internațional de Comerț se dovedește destul de eficient. În interior există mai multe birouri pentru diverse activități, precum și un hotel.

Unde este: Hong Kong, China
Numărul etajelor: 118
Anul construcției: 2010

 

6 – Shanghai World Financial Center, 492 m

Shanghai-World-Financial-Center
sursă foto: Shutterstock

Centrul Financiar Mondial din Shanghai este renumit nu numai pentru mărimea sa gigantică, ci și pentru “gaura” caracteristică care se află în partea superioară. Nu este o coincidență faptul că sunt foarte răspândite suvenirurile turistice ce oferă o reproducere a acestui zgârie-nori, cu funcția de deschizător de sticle.

Unde este: Shanghai, China
Numărul etajelor: 101
Anul construcției: 2008

 

5 – Taipei 101, 509 m

taipei-101
sursă foto: Pixabay

Pe locul cinci se află clădirea Taipei 101, cu o înălțime de 509 de metri. Această structură uriașă este compusă din 101 etaje, dintre care 5 sunt subterane, iar în trecut a deținut titlul de cel mai înalt zgârie-nori, înainte ca actualul câștigător să fi fost finalizat.

Unde este: Taipei, Taiwan
Numărul etajelor: 101
Anul construcției: 2004

 

4 – One World Trade Center, 541 m

world-trade-center-new-york
sursă foto: Pixabay

De asemenea, cunoscut sub numele de Turnul Libertății, se situează pe locul patru în clasamentul nostru datorită celor 541 de metri. A fost construit în zona ocupată anterior de Turnurile Gemene, distruse în timpul atentatelor din 11 septembrie.

Unde este: New York, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 104
Anul construcției: 2012

 

3 – Abraj Al Bait, 601 m

Abraj-Al-Bait
sursă foto: Shutterstock

Cu o înălțime de 601 metri (cu antene și turle incluse) pe treapta a treia a podiumului găsim Abraj Al Bait, construit în orașul Mecca din Orientul Mijlociu. Acest complex de structuri deține mai multe titluri: este cel mai înalt hotel și cu cel mai înalt turn cu ceas din lume. Pe lângă faptul că are cel mai mare ceas de fațadă existent.

Unde este: Mecca, Arabia Saudită
Numărul etajelor: 95
Anul construcției: 2011

 

2 – Shanghai Tower, 632 m

shanghai-Tower
sursă foto: Pixabay

Pe locul al doilea, cu 632 de metri, se află Shanghai Tower care a câștigat medalia de argint. Construit în centrul financiar al orașului, structura conține 121 de etaje înăuntru.

Unde este: Shanghai, China
Numărul etajelor: 121
Anul construcției: 2013

 

1 – Burj Khalifa, 828 m

Burj-Khalifa
sursă foto: Shutterstock

Burj Khalifa din Dubai este primul, cel mai înalt zgârie-nori din lume, cu o înălțime de 828 de metri. Din 2010, Burj Khalifa a înlăturat Turnul Taipei 101. Acesta găzduiește peste 1.000 de apartamente și 49 de etaje de birouri și, în plus, un hotel de lux Armani. Dubai își confirmă astfel reputația de oraș al recordurilor, câștigând cu desăvârșire „vârful” acestui clasament.

Unde este: Dubai, Emiratele Arabe Unite
Numărul etajelor: 163
Anul construcției: 2010

Citește și: Ce să vezi în Dubai: 10 lucruri must do

 

Sky City: cel mai înalt zgârie-nori în construcție

Sky City Tokyo

Un loc special în clasamentului nostru, îl are o altă construcție care nu a fost încă finalizată. Sky City 1000 este o structură în curs de dezvoltare, concepută pentru a rezolva problemele grave de urbanizare ale orașului Tokyo, capitala Japoniei. Potrivit informațiilor furnizate de producători, acest zgârie-nori imens va ajunge la o înălțime de 1.000 de metri și o lățime de 1.300 și va conține pe fiecare etaj orășele cu școli, restaurante, magazine, case private și birouri publice.

Jeddah Tower, Arabia Saudită va bate Sky City în clasamentul cel mai înalt zgârie-nori din lume?

Jeddah-Tower
Jeddah Tower – sursă foto: CNN

Dar până la finalizarea clădirii Sky City, se pare că recordul îl va deține Jeddah Tower din Arabia Saudită. Va măsura un kilometru și va avea 170 de etaje. Va găzdui un hotel, centre comerciale, apartamente. La etajul 157 (la o înălțime de 664 de metri) va exista o platformă circulară mare, cea mai înaltă din lume, care va fi terasa. Costând peste 2 miliarde de dolari, turnul va fi finalizat anul viitor… așteptăm să vedem dacă se vor ține de cuvânt constructorii.

 

(6254)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *