Home Curiozități CEL MAI MARE COPAC DIN LUME
CEL MAI MARE COPAC DIN LUME

CEL MAI MARE COPAC DIN LUME

3.73K
0

Cel mai mare copac din lume este în India și simbolizează eternitatea

Numele său este Thimmamma Marrimanu și a devenit simbolul vieții veșnice

Ne aflăm în Andhra Pradesh, într-una dintre cele mai uscate regiuni din India, la o oră de la orașul populat Bangalore. Iată rădăcinile celui mai mare copac de pe întreaga planetă recunoscut ca atare și de Guinnes World Record.

Thimmamma Marrimanu este un specimen de banyan, ficus benghalensis, ale cărui ramificații au format o adevărată pădure de copaci care se întinde pe aproape 20.000 de metri pătrați.

cel mai mare copac di lume
Cel mai mare copac din lume – sursă foto: Shutterstock

Arborele de banyan fost adăugat în Guinness Book of Record pentru prima dată în 1998 și reconfirmat în 2017 ca fiind cel mai mare exemplar de plantă din lume. Recunoașterea sa globală a venit și datorită activității jurnalistului Sathyanarayana Iyer care a răspândit informațiile despre Thimmamma Marrimanu. Potrivit experților, copacul are 660 de ani.Copacul aparține familiei este originar din sub continentul indian, de fapt există mai multe exemplare în toată țara. Cu toate acestea, copacul în cauză este cel mai mare din toate timpurile și se întinde în toate direcțiile, de aceea, privindu-l pare a fi o pădure mică. Rădăcinile sale, peste 4000, sunt întinse în subteran, privând celelalte plante din apropiere de apă și nutrienți care îl servesc pentru creșterea sa imensă care nu se va opri până nu va găsi un teren mai fertil pentru a se extinde.

Thimmamma Marrimanu este considerat arborele național al întregii țări și expansiunea sa constantă este văzută ca un simbol al vieții veșnice, în special pentru religia hindusă. Totuși, faima copacului s-a răspândit în toată lumea transformând banyanul într-o icoană a fertilității, a vieții și a învierii.

Banyan - cel mai mare arbore din lume
Cel mai mare copac din lume – sursă foto: Shutterstock

Potrivit unei legende străvechi, cel mai mare copac din lume s-a născut în 1433 din cenușa creată prin cremarea unui bărbat. Astăzi, sub trunchiul principal al Thimmamma Marrimanu, pelerinii din toată lumea lasă icoane religioase sau leagă panglici în jurul ramurilor, în semn de rugăciune și profundă reverență spirituală.Aspectul impunător al banyanului și expansiunea lui încăpățânată au transformat-o în simbolul eternității universale, dar nu numai. Rădăcinile sale ascendente și ramurile descendente reprezintă pentru mulți o metaforă poetică pentru această lume și viață.

 

(3734)

Share-uieşte cu prietenii 🙂
tags:

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *