Home Clasamente CELE MAI FRUMOASE DRUMURI DIN LUME
CELE MAI FRUMOASE DRUMURI DIN LUME

CELE MAI FRUMOASE DRUMURI DIN LUME

2.83K
1

Care și unde sunt cele mai frumoase drumuri din lume? Iată clasamentul celor mai spectaculoase șosele de parcurs cu mașina, motocicleta sau bicicleta, admirând peisaje fantastice și incredibile!
Muzica la maxim, companie bună și libertate. Haideți să traversăm împreună cele mai frumoase drumuri din lume pe o călătorie „on the road”. Bineînțeles, începem cu un drum românesc care merită pe deplin primul loc în clasamentul nostru:

 

1 – Transalpina, România

Transalpina - Romania
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Transalpina – sursă foto: Shutterstock

Cea mai faimoasă rută alpină a României, care se întinde de-a lungul Carpaților. De-a lungul drumului puteți admira lacurile glaciare fascinante. Atinge cea mai înaltă altitudine de 2.145 de metri pe Pasul Urdele din Munții Parâng și este cel mai abrupt drum din țara noastră.

 

2 – Route 66, Statele Unite ale Americii

route 66 - cele mai frumoase drumuri
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Route 66 – sursă foto: Shutterstock

Cel mai cunoscut drum american a devenit sinonim cu libertate și independență în timp. Conduceți din Chicago cu spiritul călătorului on the road și după aproape 4 mii de chilometri veți ajunge pe plaja din Santa Monica pentru a contempla Oceanul Pacific. Citește mai mult despre Route 66, cel mai legendar drum din Statele Unite.

 

3 – Highway 1, Statele Unite ale Americii

Highway 1
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Highway 1- sursă foto: Shutterstock

O frumoasa autostrada pitorească care se întinde de-a lungul coastei Pacificului din California. Drumul trece în zone foarte importante din America, cum ar fi Los Angeles și San Francisco.

 

4 – Snaefell Mountain Road, Regatul Unit

Snaefell Mountain Road
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Snaefell Mountain Road- sursă foto: Shutterstock

Acest drum este circuitul rutier în care se desfășoară Tourist Trophy și Manx Gran Prix, una dintre cele mai vechi curse de motociclete. Pista are peste 200 de curbe.

 

5 – Atlantic Ocean Road, Norvegia

atlantic ocean road
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Atlantic Ocean Road – sursă foto: Shutterstock

Insulele și rocile sunt conectate prin mai multe drumuri, viaducte și poduri, pentru a crea o panoramă unică: aceasta este Atlantic Road din Norvegia, proiectat inițial ca o cale ferată. 

6 – Chapman’s Peak Drive, Africa de Sud

Chapmans Peak Drive
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Chapman’s Peak Drive – sursă foto: Shutterstock

Acest drum frumos cu vedere la mare oferă peisaje de neuitat. Cele peste 114 curbe necesită o conducere atentă, dar cu siguranță merită încercat.

 

7 – Guoliang Tunnel Road, China

Guoliang Tunnel Road
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Guoliang Tunnel Road – sursă foto: Shutterstock

Un tunel excavat de-a lungul zidurilor Munților Taihang, în provincia Henan din China. Acest drum este considerat unul dintre cele mai periculoase din întreaga Republică Chineză și a fost construit special pentru a conecta satul izolat Gouliang cu restul lumii.

 

8 – Strada della Forra, Italia

Strada della Forra
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Strada della Forra – sursă foto: Shutterstock

Vorbim despre unul dintre cele mai frumoase drumuri din Italia: acesta este drum vechi, construit în urmă cu aproximativ 100 de ani pentru a conecta orașul Tremosine, de pe Lacul Garda cu orașul Brescia. La Forra, cu vederi extraordinare create de efectul stâncii, atrage astăzi turiști din întreaga lume, iar în perioadele de vârf se pot găsi cozi lungi. Citește mai mult despre Tremosine și Lacul Garda din Italia.

 

9 – Pikes Peak, Statele Unite ale Americii

pikes-peak
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Pikes Peak – sursă foto: Pixabay

Drum cunoscut peste tot în lume pentru Hill Climb, curse de mașini și motociclete. Vârful este situat la 4.301 m altitudine, și de-a lungul drumului se găsesc 156 de curbe.

 

10 – Irohazaka, Japonia

Irohazaka
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Irohazaka – sursă foto: Shutterstock

Un drum înfloritor care oferă o priveliște uluitoare asupra peisajelor colorate din Japonia. Acest traseu are un înțeles deosebit pentru japonezi: era drumul pe care îl făceau călătorii budiști pentru a ajunge la Lacul Chuzenji.

 

11 – Jebel Hafeet Mountain Road, Emiratele Arabe Unite

Jebel-Hafeet
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Jebel Hafeet – sursă foto: Pixabay

Un drum spectaculos pentru a admira apusurile de soare în după-amiaza târzie. A deveni o atracție turistică reală a Emiratelor Arabe Unite. Amploarea asfaltului este în contrast puternic cu terenul stâncos din jur. Mulți bicicliști folosesc acest drum pentru a se antrena, așa că aveți grijă!

 

12 – Cheile Taroko, Taiwan

cheile-taroko
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Cheile Taroko – sursă foto: Shutterstock

Traseu montan compus din bucăți incredibile de rocă, cu un drum îngust și înclinat care leagă coasta de est de coasta de vest. Drumul traversează prăpastia și necesită multă abilitate de conducere.

 

13 – Cheile Dadès, Maroc

Cheile Dades Maroc
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Cheile Dades – sursă foto: Shutterstock

Drum care ajunge la Valea Dadès și este situat la aproximativ 200 km est de Marrakech. Vă permite să ajungeți la Cheile menționate prin canioane incredibile sculptate în stâncă.

 

14 – Great Ocean Road, Australia

Great Ocean Road
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Great Ocean Road – sursă foto: Shutterstock

Drum care vă permite să admirați natura prin sate romantice de pescuit, plaje de aur, păduri tropicale, parcuri naționale. Ideal pentru cei care doresc să combine o călătorie pe drum și o pasiune pentru navigare.

 

15 – Blue Ridge Parkway, Statele Unite ale Americii

Blue Ridge Parkway
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Blue Ridge Parkway – sursă foto: Shutterstock

Cunoscut pentru frumusețea lui pitorească, se întinde de-a lungul lanțului Blue Ridge, unul dintre cele mai mari lanțuri muntoase ale munților Apalași. Peisajele și zona înconjurătoare sunt gestionate de sistemul parcurilor naționale.

 

16 – Trollstigen, Norvegia

Trollstigen
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Trollstigen – sursă foto: Pixabay

Drumul montan declarat „Drumul turistic național”, are 11 curbe periculoase și numai o bandă pentru aproape întregul traseu. Vehiculele de peste 12,4 m nu pot circula, deși în ultimii ani multe curbe au fost lărgite.

 

17 – Pasul Stelvio, Italia

Stelvio
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Pasul Stelvio – sursă foto: Pixabay

Un splendid drum de munte al Alpilor Italieni, care leagă Valtellina, de la Bormio, cu Val Venosta. Închis în timpul iernii, Pasul Stelvio (2.758 m altitudine) se poate ajunge prin SS 38, care oferă priveliști emblematice. De asemenea, multe rulote merg pe acest drum.

 

18 – Col de Turini, Franța

Col-de-Turini
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Col-de-Turini – sursă foto: Wikimedia Commons

Col de Turini, are o altitudine de 1.607 m, și poate fi călătorit cu bicicleta. Este, de asemenea, una dintre cele mai renumite etape ale Tour de France.

 

19 – Overseas Highway, Statele Unite ale Americii

Overseas Highway
Unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Overseas Highway – sursă foto: Shutterstock

Autostradă frumoasă pe apă, fostă linie feroviară. Finalizată în 1912, drumul de cale ferată a fost distrus de un uragan în 1935 și mai târziu sa reconvertit în autostradă.

 

20 – The Himalayan Road, India

Este una dintre cele mai periculoase rute din lume, deoarece este îngustă, neasfaltată și fără bariere. Pentru a face totul mai dificil, puneți vremea și evenimente neașteptate, cum ar fi cascade, în mijlocul drumului!

 

(2827)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(1)

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *