Home Clasamente CELE MAI FRUMOASE INSULE DIN LUME
CELE MAI FRUMOASE INSULE DIN LUME

CELE MAI FRUMOASE INSULE DIN LUME

3.20K
0

Clasament Top 10 cele mai frumoase insule din lume

Care este cea mai frumoasă insulă din lume? Printre numeroasele insule tropicale însorite, există una perfectă pentru o vacanță de neuitat între mare, soare, recifuri de corali și spectacole uluitoare. Aflați acum care se numără printre primele zece cele mai frumoase insule din lume!
Planeta noastră este plină de locuri minunate de vizitat, locuri înconjurate de o vegetație și o varietate de specii de animale pe care adevărații iubitori de excursii în natură nu pot rata să viziteze cel puțin o dată în viață. Destinațiile perfecte pentru aceste tipuri de excursii sunt insulele, care permit călătorilor să admire flora și fauna specifice, dar care oferă, de asemenea, momente de relaxare între o excursie și alta.
Iată clasamentul cu cele mai frumoase insule din lume, remarcabile prin multitudinea de activități pe care le puteți practica.

 

10 – Nosy Be, Antsiranana – Madagascar

Nosy-Be-madagascar
sursă foto: Shutterstock

O fâșie mare de teren în largul coastei nord-vestică a Madagascarului. Aici veți găsi lacuri vulcanice, distilerii de rom, plantații ylang ylang și recife de corali complexe care practic cer să fie explorate! Iubitorii de natură pot admira minunata rezervație naturală Lokobe Park și pot observa lemuri, cameleoni și toate animalele sălbatice care trăiesc acolo.

 

9 – Insula Paștelui, Cile

insula-pastelui
sursă foto: Pixabay

Situat în Pacificul de Sud, Insula Paștelui nu este ușor de găsit, însă această „izolare” a ajutat la păstrarea congregației misterioase a sculpturilor de rocă vulcanică, faimoasele statui Moai, care sunt marele atracție.
După explorarea peisajului unic, va fi interesant să vă relaxați pe o plajă neobișnuită și să meditați în unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ.

 

8 – Koh Tao, Surat Thani – Thailanda

Koh-Tao-thailanda
sursă foto: Pixabay

Navigând în Golful Thailandei, ajungeți pe insula Koh Tao, care își ia numele de la țestoasele de mare care abundă țărmurile sale.
Plajele cu nisip alb, protejate de dealuri abrupte, accesibile doar de vehicule cu tracțiune integrală și 300 de zile de soare pe an, invită la amieze lungi de relaxeze.

 

7 – Moorea, Arhipelagul Societății – Oceania

moorea-oceania
sursă foto: Pixabay

Acesta găzduiește cel mai mare recif de corali din lume. În realitate, ecosistemul este format din 3000 de recife separate de corali. Insula Moorea este ideală pentru snorkeri și scafandri care încearcă să confrunte diversitatea vieții care se regăsește printre corali.
Cei cărora nu le place snorkerul pot admira adâncul mării dintr-o barcă, navigând prin apele transparente ale acesteia.

 

6 – Isla Mujeres, Insulele Caraibe

isla-mujeres-caraibe
sursă foto: Shutterstock

Isla Mujeres este o localitate exotică a Mării Caraibelor, care oferă ocazia de face snorkeling cu peștii tropicali printre recifele de corali, de a săruta apele albastre în Kayak sau în barcă și de a practica windsurfing de-a lungul țărmului.
Pe coastă, puteți face plajă, puteți mânca fructe de mare, puteți dansa pe ritmuri latine, puteți face o plimbare cu scooterul sau vă puteți relaxa la bar cu băuturi proaspete și delicioase.

 

5 – Santorini, Grecia

sursă foto: Pixabay
sursă foto: Pixabay

Insula Santorini face parte din arhipelagul Cicladelor din Grecia și este deosebit de specială datorită plajelor sale cu nisip vulcanic negru, clădirilor sale tipice alb și albastru, care văzute din larg creează o priveliște uluitoare.
O bucătărie eclectică, vinuri excelente și o viață de noapte vibrantă fac ca această insulă sa fie cu adevărat senzațională!

 

4 – San Juan Island, Washington – SUA

 san-juan-island
sursă foto: Pixabay

Insula, care face parte din statul Washington, poate să nu fie un paradis tropical, dar acest peisaj pitoresc se mândrește cu plaje minunate și cu întinderi largi de lavandă.
Parcul Lime Kiln Point State este locul ideal pentru whale watching, adică urmărirea balenele. Frenetica Friday Harbor este o stradă plină de restaurante și magazine, ideală pentru o plimbare distractivă.

 

3 – Bora Bora – Oceania

bora-bora
sursă foto: Pixabay

Mica insulă Bora Bora este situată în Oceanul Pacific și oferă vizitatorilor ocazia de a sta la soare pe plaje cu nisip alb, de a face scufundări într-un parc natural submarin între pești și corali, de a înota cu rechinii sau de a face plimbări în lagună cu barca.
De asemenea, Bora Bora este un loc foarte romantic, cu frumoase apusuri de soare perfecte pentru o cină intimă cu partenerul.

 

2 – St. John, Insulele Virgine Americane

st-john-island
sursă foto: Shutterstock

Perfectă pentru o călătorie în inima naturii. Există atât de multe de făcut pe uscat: vizionarea faunei sălbatice în Parcul Național, mers pe jos mile întregi de trasee, drumeții sau plimbări pe plajele de nisip alb. În apă puteți practica snorkeling, să înotați și să admirați adâncurile splendide ale mării. La urma urmei, suntem în Caraibe!

 

1 – Ambergris Caye, Belize Cayes – Insulele Caraibe

cea-mai-frumoasa-insula-Ambergris-Caye
sursă foto: Shutterstock

Ambergris Caye este insula tropicală ideală pentru vacanta perfectă! Completă de servicii, ea păstrează încă zone neatinse de om. Această insulă cu plaje albe e cea mai mare din Belize. Mașinuțele de golf sunt principala formă de transport de-a lungul drumurilor nisipoase.

Este esențial să faceți o excursie subacvatică pe reciful de corali din Belize și în Golful Albastru, un cerc adânc de 400 de metri din calcar, care abundă de pești înger, corali, creveți și stalactite. Un paradis pe pământ pentru cei care iubesc marea!

 

(3198)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *