Home Destinații America de Nord Statele Unite ale Americii CELE MAI FRUMOASE PARCURI NAȚIONALE AMERICANE
CELE MAI FRUMOASE PARCURI NAȚIONALE AMERICANE

CELE MAI FRUMOASE PARCURI NAȚIONALE AMERICANE

1.87K
2

Parcurile naționale din Statele Unite ale Americii sunt un „must do” pentru cei care doresc să experimenteze imensitatea teritoriului american. De la profundul sud-vest spre coasta atlantică, am selectat opt dintre cele mai frumoase parcuri naționale americane care merită să fie vizitate cel puțin o dată în viață.

Un tur printre marile parcurile este ideal fie pentru cei care doresc să facă o călătorie cu mașina cât și pentru cei care doresc să se relaxeze de-a lungul unui traseu cu autobuzul sau chiar cu un tren de epocă. Cultura americanilor nativi, panoramele nesfârșite ale vestului american și natura bogată a parcurilor de pe coasta de est vor fi lucrurile pe care le veți aprecia cel mai mult în ghidul nostru pentru cele mai frumoase itinerarii.

 

Cum și când să vizitezi parcurile naționale americane

Parc National American - Sequoia
Sequoia Gigant – sursă foto: Shutterstock

Cei care intenționează să viziteze parcurile sud-vest americane vara, Grand Canyon sau Monument Valley, vor trebui să se apere de căldură: temperaturile pot ajunge la 40 de grade. Se recomandă monitorizarea condițiilor meteorologice de pe site-ul instituțional care colectează toate informațiile despre parcuri. Pentru unele dintre ele, este de asemenea recomandat să rezervați accesul la cele mai cunoscute puncte de vedere: Cadillac Mountain, de exemplu, în Parcul Național Acadia din Maine, pe coasta de est, este unul dintre cele mai populare și, prin urmare, cel mai aglomerat loc pentru al vizita la apus sau la răsărit. Deși New York rămâne destinația de vară cea mai populară din SUA, parcurile naționale americane nu vor dezamăgi nici un călător.

 

Grand Canyon (Arizona)

Grand Canyon - Parc Național American
Grand Canyon – sursă foto: Shutterstock

Patrimoniul Mondial UNESCO și situat în Arizona, Parcul Național Grand Canyon este caracterizat de câteva formațiuni geologice care datează de la 1800 milioane de ani. Cei care doresc să surprindă frumusețea acestei minuni geologice pot alege malul sudic (South Rim) sau cel nordic (North Rim). South Rim poate fi accesat din două intrări, Moqui și View Desert. Mai puțin turistic, malul nordic oferă un peisaj caracterizat prin mai multă vegetație. Grand Canyon nu poate lipsi absolut în turul parcurilor americane.

 

Yellowstone  National Park (Idaho, Montana și Wyoming)

Parcul National American Yellowstone
Yellowstone – sursă foto: Pixabay

Cu peste două milioane de acri de lacuri, cascade, canioane, păduri și munți, Parcul Național Yellowstone se întinde pe trei state americane și include cel mai mare grup de gheizeri din lume. Old Faithful (Vechiul Credincios) este cel mai faimos gheizer și este numit pentru frecvența erupțiilor sale. Printre parcurile americane, Yellowstone este probabil favoritul fanilor fenomenelor vulcanice: cei care nu au intenția de a-și petrece vacanța în Islanda au o alternativă valabilă.Yosemite National Park (California)

Yosemite National Park
Yosemite – sursă foto: Pixabay

O comoară californiană de aproape 750.000 de hectare, cunoscută pentru cascade, sequoia giganți, văi, lacuri, pajiști și stânci de granit impunătoare. Pătrunși în peisaj există sute de specii de animale sălbatice, inclusiv urși negri, lei de munte și lilieci. De văzut musai cele mai cunoscute roci de granit: Half Dome și El Capitan. Pentru cei care intenționează să facă California coast to coast fără a renunța la frumusețea marilor parcuri naționale americane, Yosemite este o oprire de ne-pierdut.

 

Muntele Rushmore (Dakota de Sud)

Muntele Rushmore
Mount Rushmore – sursă foto: Pixabay

Aproximativ trei milioane de oameni vizitează Muntele Rushmore în fiecare an cu vârfuri între iunie, iulie și august. Recunoscut de toți ca un simbol al libertății americane, Muntele Rushmore este probabil cel mai renumit complex sculptural din lume pentru chipurile celor patru președinți americani: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosvelt și Abraham Lincoln. Merită vizitat Muntele Rushmore și pentru frumusețea masivului Black Hills și plimbărilor printre blocurile de granit uriașe. Muntele Rushmore nu poate să lipsească în turul printre cele mai frumoase parcuri naționale americane pentru cei care doresc să experimenteze simbolurile istoriei locale.

 

Monument Valley (Arizona și Utah)

Monument Valley - parc național american
Monument Valley – sursă foto: Pixabay

Printre cele mai pitorești parcuri naționale americane și situat pe Rezervația indiană Navajo Tribal Park, Monument Valley este itinerarul clasic pentru cei care doresc să trăiască experiența americană printr-o călătorie on the road. De-a lungul drumului Scenic Drive, un itinerar obligatoriu de 17 mile pentru iubitorii de mașini, va fi posibil să se observe formațiunile specifice rocă, fiecare cu propriul nume: Elephant Butte, Three Sisters, The Hub și multe altele. Pentru cei care doresc să se relaxeze în vacanță, există tururi organizate de 10 ore care pleacă din orașele din apropiere, Flagstaff și Sedona.

 

Glacier National Park (Montana)

Glacier parc național american
Glacier National Park – sursă foto: Pixabay

În nord-vestul Montanei există această perla naturalistă renumită pentru fauna sălbatică variată. De asemenea, puteți vizita rezervația indiană Blackfeet la est de parc și experiența culturii locale. Autobuzele cu 25 de pasageri la bord oferă excursii zilnice plecând de la West Glacier, East Glacier, St. Mary și Browning. Printre parcurile americane, acesta este probabil parcul care reflectă cel mai mult sufletul culturii americane. Și chiar și cea mai reală și mai intensă.White Mountains (New Hampshire)

Parcuri Naționale Americane - White Mountains
White Mountains National Park – sursă foto: Shutterstock

Chiar și Estul American are de oferit frumusețea nemărginită a marilor parcuri: mai puțin populare decât în Yellowstone și Yosemite, parcul White Mountains oferă itinerarii legendare, cum ar fi cel de la Bretton Woods la Crawford Notch unde este posibil aprecierea unei panorame de munte plină de cascade. Parcul oferă și excursii feroviare: trenul Notch, un tren de epocă gata să întâmpine numeroase grupuri de turiști în fiecare an, traversează Crawford Notch trecând prin chei abrupte, cursuri de apă și vederi panoramice uluitoare. Pentru cei care nu sunt niciodată mulțumiți de spectacolul peisajelor naturale, Parcul American White Mountains poate fi inclus ca oprire obligatorie pe un tur SUA care include o vizită pe coasta de est a țării.

 

Acadia National Park (Maine)

Acadia Parc Național American
Acadia National Park – sursă foto: Shutterstock

Declarat parc național în 1919, Parcul Acadia este situat în Maine pe Insula Mount Desert. Printre parcurile americane, Acadia este primul parc național la est de râul Mississippi. Cele 47.000 de acri de păduri verzi, lacuri și munți oferă un paradis pentru entuziaștii de fotografie. Cei care doresc să facă tabără, pot profita de Campingul Seawall deschis din mai până în septembrie sau de Campul Blackwoods deschis tot timpul anului. Pentru iubitorii de pe coasta Atlanticului, acest parc nu trebuie ratat.

 

Înainte de a pleca spre cele mai frumoase parcuri naționale din SUA

Este important să călătoriți cu o asigurare medicală pentru călătorii în Statele Unite ale Americii. Sistemul american de sănătate este unul dintre cele mai scumpe din lume și chiar și un examen medical de urgență poate să vă rănească portofelul și să vă ruineze vacanța. Marile parcuri naționale americane pot fi admirate cu o mai mare seninătate, cu o asigurare de călătorie la îndemână 🙂

 

(1872)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(2)

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *