Home Destinații Europa Danemarca COPENHAGA DE NOTA 10
COPENHAGA DE NOTA 10

COPENHAGA DE NOTA 10

2.11K
0

Un ghid complet și detaliat al celor 10 lucruri de făcut și de văzut la Copenhaga în 1, 2 sau 3 zile

Copenhaga este un oraș plin de surprize și contradicții: inovație și tradiție, design ultra modern și clădiri vechi, atmosfere liniștite și seri sociale, toate în aceeași metropolă. Trecând pe străzile din Copenhaga veți descoperi clădirile sale istorice, străzile străvechi, minunatele muzee și galerii de artă, frumoasele grădini Tivoli și cea mai veche reședință monarhică din lume. Capitala daneză este un adevărat muzeu în aer liber, mereu în pas cu vremurile și cu cele mai recente tendințe în modă, design și arhitectură. Îngrijirea și respectul pe care danezii o au pentru capitala lor vă vor uimi! Vă oferim cele 10 lucruri pe care trebuie să le vedeți absolut în Copenhaga pentru a descoperi farmecul și atracțiile sale irezistibile.

 

1. Mica Sirenă din Copenhaga

Mica Sirenă din Copenhaga
Mica Sirenă din Copenhaga – sursă foto: Shutterstock

Aici se află, pe o piatră, Mica Sirenă din Copenhaga. Pare destul de plictisita, în ciuda numeroaselor vizite pe care le primește în fiecare zi, întorcându-și privirea spre mare, ca și cum ar exprima o nostalgie adâncă spre casa naturii. Mica Sirena este cea mai faimoasă atracție turistică din toată Danemarca și este situată pe malul mării. Autorul danez Hans Christian Andersen a scris povestea Little Mermaid în 1837. În 1909, Carl Jacobs (patron și proprietar al mărcii Carlsberg), profund impresionat de povestea dragostei tragice reprezentată în baletul „Little Mermaid”, a comandat sculptorului Eriksen statuia mica sirena pentru a înfrumuseța portul orașului.

 

2. Palatul Amalienborg din Copenhaga

Palatul Amalienborg din Copenhaga
Palatul Amalienborg din Copenhaga – sursă foto: Pixabay

 

Palatul Regal Amalienborg este reședința de iarnă a reginei și găzduiește, de asemenea faimosul balcon pe care l-ați văzut cu siguranță în unele știri sau reviste, din care familia regală salută oamenii pe stradă. Deși castelul este frecventat de cuplul regal, veți avea totuși ocazia să vizitați unele dintre camerele regale somptuoase și elegante pe care regele și regina nu le folosesc zilnic.

 

3. Parcul Tivoli din Copenhaga

tivoli-copenhaga
Parcul Tivoli, Copenhaga – sursă foto: Shutterstock

Tivoli este cel mai vechi parc de distracții din lume, unde istoria și tradiția se intersectează în mod constant. Fabulosul parc Tivoli Garden este un punct important de întâlnire pentru localnici: familii cu copii, oameni de afaceri la o pauză de masă, tineri care iau parte la concerte și oameni în vârstă care se plimbă. Când veți fi în grădinile Tivoli și veți vedea focurile de artificii, veți auzi mirosul florilor și notele muzicii rock, aceasta va însemna că la Copenhaga vara tocmai a sosit!

 

4. Castelul Kronborg

kronborg-copenhaga
Castelul Kronborg, cunoscut ca și Castelul lui Hamlet – sursă foto: Shutterstock

Minunatul Castel Kronborg din Helsingør, la aproximativ 40 minute cu trenul de la Copenhaga, este unul dintre cele mai importante castele renascentiste din Europa de Nord. Cunoscută în întreaga lume pentru Hamletul lui Shakespeare, acest castel este vizitat de aproximativ 200.000 de oameni în fiecare an, inclusiv danezi și turiști din întreaga lume. În 1580, regele Frederick al II-lea a însărcinat, împreună cu alți 113 împărați danezi, fabricarea a cel puțin 40 de tapiserii expuse în prezent într-una din camerele castelului. Copiii nu se vor plictisi datorită broșurii Kronborg, creată pentru cei mici, plină de puzzle-uri și teste ale castelului. Pentru cei mai mari, frumusețea și luxul, sala de bal și vizitarea subsolului închis unde se află statuia eroului național Holger Danske: legenda spune că, în caz de pericol, statuia de piatră a eroului va deveni carne și oase pentru a ajuta patria.

 

5. Muzeul Național din Copenhaga

copenhaga-muzeu
Muzeul Național din Copenhaga – sursă foto: Shutterstock

Adulții și copiii pot face o baie în istoria regatului danez cu o vizită la Muzeul Național din Copenhaga, printr-o descriere vie a evenimentelor istorice bazat pe jocul de lumină și sunet în interiorul clădirii construită inițial pentru regele Frederick V. Călătoria în timp ce pornește de la o concepție păgân-mistică de preistorie, trece prin secolele medievale și ajunge la lucrările artei contemporane. Puteți să aruncați o privire la corpul îmbălsămat al tânărului Egtved sau să ascultați discursurile scriitorului și criticului danez Georg Brandes. Deși Muzeul Național este inspirat în principal din istoria Danemarcei, uneori pot fi găsite expoziții temporare privind istoria locațiilor exotice precum Groenlanda și America Latină. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, puteți profita de un ghid DIY rapid care vă va oferi o privire de ansamblu asupra celor 10.000 de obiecte cele mai semnificative din muzeu în doar o oră. 

6. Turnul Rotund din Copenhaga

copenhaga-turnul-rotund
Turnul Rotund din Copenhaga – sursă foto: Shutterstock

Turnul circular din Copenhaga sau turnul rotund este cel mai vechi observator care operează în Europa. De aici stelele au fost urmărite și studiate încă din 1642. Când Christian IV a construit turnul, Danemarca a fost foarte faimoasă pentru descoperirile astronomice ale ingeniosului astronom Tycho Brahe. Când Brahe a murit în 1601, regele a decis să-și continue cercetările chiar în interiorul turnului. În prezent, turnul circular este încă foarte popular pentru amatori și turiștii curioși: cred că observatorul este înconjurat de o platformă externă, din care aveți o vedere magnifică asupra părții vechi ale orașului. Va trebui să mergeți pe stradă pentru a ajunge la platformă, dar vă asigurăm că merită! Observatorul public, așa cum îl vedeți acum, a fost construit în 1929 și de aici este posibil să vedeți mișcările corpurilor celeste prin telescop.

 

7. Shopping la Copenhaga

copenhaga-shopping
Stradă pietonală din Copenhaga – sursă foto: Pixabay

Cum poate capitala designului și inovației să nu-ți satisfacă dorința de cumpărături? Sebben Stroget, principala stradă pietonală din Copenhaga, este plină de cele mai frumoase magazine de design internațional. Pe străzile laterale și mai puține la vedere veți găsi buticuri unice și originale, unde veți avea plăcerea de a vedea haine unice de acest gen, dar nu numai. Magazine cu suveniruri ce sunt situate în fiecare colț al orașului. Întoarceți-vă la cele mai populare cartiere din orașul danez, cum ar fi Osterbro, Vesterbro și Norrebro, și nu va fi dificil să găsiți magazinele potrivite pentru dvs. Trebuie doar să țineți cont de bani pentru a merge acasă!

 

8. Ieșirea în oraș

copenhaga-bar
sursă foto: Shutterstock

Copenhaga este plină de cafenele și baruri tradiționale sau foarte moderne, situate în crame caracteristice de vinuri și clădiri istorice pitorești. Aici puteți bea cockteiluri, puteți mânca chiftele daneze tipice sau smørrebrød, sandvișuri gustoase, până târziu: multe dintre aceste locuri vineri și sâmbătă sunt transformate în cluburi reale animate de DJ-i. Vesterbo este cartierul cel mai creativ și artistic din Copenhaga, unde există numeroase discoteci unde puteți să vă distrați. Cluburile din Copenhaga nu mai rămân deschise după miezul nopții, deoarece oamenii preferă seara să mănânce și să bea.

 

9. Ce să mănânci la Copenhaga

copenhaga-food
Street Food în Copenhaga – sursă foto: Shutterstock

De la homari proaspăt prăjiți la frikadeller tradiționale, delicioase bile de carne, sushi etc. Există multe hanuri și restaurante luminoase, elegante, ultra-moderne sau mai tradiționale și mai cunoscute, unde puteți savura preparate din bucătăria daneză, care este un amestec de arome străvechi, îndepărtate dar și inovatoare. Bucătăria daneză este puternic contaminată de influențele gastronomiei franceze, fără a renunța la arome tipice nordice: rezultatul este o bucătărie bogată și gustoasă care vă va face să o iubiți (chiar prea mult!).

 

10. Cazare în Copenhaga

hotel-copenhaga
sursă foto: Pixabay

Copenhaga nu este un oraș deosebit de economic, dar are atât de multe hoteluri, apartamente, pensiuni și campinguri, încât nu va fi o problemă pentru a găsi locuința potrivită nevoilor dvs. În Copenhaga puteți dormi într-un depozit complet renovat din secolul al XVIII-lea sau în hotelurile de ultimă generație proiectate de cei mai importanți arhitecți danezi. Dacă preferați atmosfera mai liniștită, în mediul rural veți găsi hoteluri fermecătoare sau hoteluri tipice de familie. Toate facilitățile de cazare daneze se disting prin ospitalitatea lor și variază de la una la cinci stele, în funcție de serviciile pe care le oferă. Dacă căutați ceva mai ieftin, nu lipsesc pensiuni și campinguri bine conectate la centrul orașului. Trebuie doar să alegi unde să dormi și să pleci în aventura daneză! Vă putem sfătui să rezervați cu Booking.com. Găsiți aproximativ 200 de hoteluri din Copenhaga cu fotografii, descrieri și comentarii de la cei care au fost deja.Booking.com

 

(2111)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *