Home Clasamente TOP 10 DESTINAȚII DEZAMĂGITOARE ÎN LUME
TOP 10 DESTINAȚII DEZAMĂGITOARE ÎN LUME

TOP 10 DESTINAȚII DEZAMĂGITOARE ÎN LUME

3.10K
2

Care sunt cele mai supraevaluate destinațiile de călătorie din lume? Iată o listă cu locuri de vizitat care dezamăgesc așteptările turiștilor. Descoperiți cu noi cele mai dezamăgitoare destinații!

Destinații dezamăgitoare

Există locuri înconjurate de o aură aproape legendară, locuri pe care fiecare călător adevărat trebuie să le vadă în mod absolut dacă merge în zonele învecinate. Suntem siguri de acest lucru? Iată 10 dintre cele mai dezamăgitoare destinații turistice din lume:

 

1 – Stânca din Gibraltar

destinații dezamăgitoare - Stânca din Gibraltar
Top destinații dezamăgitoare – Stânca din Gibraltar, sursă foto: Pixabay

Un loc unic, un teritoriu britanic de peste mări, care încă mai există, în ciuda anilor colonialismului care s-au încheiat de mult… cu un drum care servește drept aeroport și o colonie de maimuțe exotice. Dar suntem siguri că este cu adevărat specială această destinație? În realitate, nu este un loc nici britanic, nici spaniol, destul de scump, cu cozi lungi peste tot. Este adevărat, de la cetate vă puteți bucura de puncte panoramice excelente, dar maimuțele sunt acum aproape mai umane decât turiștii…

 

2 – Niagara Falls (partea SUA)

Top destinații dezamăgitoare Niagara
Top destinații dezamăgitoare – Cascada Niagara, sursă foto: Pixabay

Cele mai frumoase cascade! Minunatele, de ne-pierdut, unicele Niagara Falls! Da, dar mai bine să le observăm din partea canadiană… americanii cu siguranță nu se bucură de cel mai bun punct de vedere, să spunem așa.

 

3 – Hollywood, USA

Top destinații dezamăgitoare Hollywood
Top destinații dezamăgitoare – Hollywood, sursă foto: Shutterstock

Nominalizat și lăudat mereu, templul de aur al cinematografiei mondiale. Da, dar nimeni nu ne spune că, în realitate, este o grămadă de egocentrici dispuși să facă orice pentru a face o fotografie, un trotuar banal cu stele pe gresie și un muzeu de ceară destul de înspăimântător. Dacă nu sunteți adevărați iubitori de filme, este o oprire care poate fi evitată. Mai ales, pentru că adevăratele star-uri se plimbă în mod normal în altă parte…

 

4 – Temple Bar, Dublin

Top destinații dezamăgitoare Temple Bar
Top destinații dezamăgitoare – Temple Bar, sursă foto: Pixabay

Un cartier renumit, un loc de întâlnire pentru mulți artiști de stradă, centrul vieții de noapte din capitala irlandeză, dar mai presus de toate regatul pub-urilor. O destinație turistică excelentă, mai ales seara. Da, dacă nu ar fi atât de multe grupuri de persoane bete. O mică arenă unde cel care bea (și petrece) cel mai mult câștigă.

 

5 – Nassau, Bahamas

destinații dezamăgitoare - Nassau
Top destinații dezamăgitoare – Nassau, sursă foto: Pixabay

Capitala Bahamasului, doar gândul aduce o idee de vacanță și de relaxare. Putem chiar simți mirosul loțiunii de bronz în aer și ne vedem în fața apei cristaline, sărutată de soare pe o plajă încântătoare… Păcat că totul este minunat doar în fotografie! În realitate, este un loc cu adevărat scump, cu hoardele de turiști arși de soare care continuă să debarce de pe navele de croazieră într-un paradis plastic. 

6 – Walt Disney World, Orlando

destinații dezamăgitoare - Disney World
Top destinații dezamăgitoare – Disney World, sursă foto: Pixabay

Cel mai mare parc de distracții din lume, cel mai renumit. Inaugurat în Florida în 1971, fiecare ex-copil din anii 1980 și-ar fi dorit să aibă norocul să meargă acolo cu mama și tata.
Cu toate acestea, nu este exact așa cum mulți dintre noi ni l-am imaginat ani de zile… Suntem siguri că prețul biletului este merită o zi întreagă petrecută în cozi lungi, înconjurați de copii care țipă și plictisiți de moarte de rândurile aproape eterne pentru a urca în atracții?

 

7 – Peisajul de pe Empire State Building, New York

destinații dezamăgitoare
Top destinații dezamăgitoare – Empire State Building, sursă foto: Shutterstock

Acest faimos zgârie-nori este renumit nu numai pentru grandoarea sa, ci și pentru peisajul de care vă puteți bucura de pe platforma sa. Cu siguranță o priveliște minunată când o observați și v-o imaginați din afară. Platforma de observare este de fapt destul de deranjantă. De asemenea, vederea la Central Park este blocată de Rockefeller Center. Poate că este mai bine să faceți contrariul și să mergeți acolo pentru a vă bucura de vederea clădirii Empire State Building…

 

8 – Las Vegas, Nevada

Destinații dezamăgitoare - las vegas
Destinații dezamăgitoare – Las Vegas, sursă foto: Pixabay

Capitala mondială a divertismentului somptuos, și bine da… de asemenea se încadrează și el în top 10 destinații dezamăgitoare din lume. Este un loc destul de deprimant, plin de cazinouri deschise non-stop pline de jucători disperați. Pentru mulți turiști, prin urmare, apare un loc trist, în care disperarea și visele spulberate sunt stăpânii.

 

9 – Ecuatorul, Ecuador

destinații dezamăgitoare - Ecuatorul
Top destinații dezamăgitoare – Ecuatorul, sursă foto: Shutterstock

La periferia orașului Quito din Ecuador, ești exact la mijlocul planetei. „Jumătatea lumii” este un mare monument înconjurat de turiști curioși. Veți spune: „Ce lucru frumos să vizitezi Ecuatorul și să te afli exact la mijlocul Pământului!” Păcat că adevăratul Ecuator este puțin mai la nord și că, prin urmare, a trebuit construit acolo și un monument „alternativ”…

 

10 – Mica Sirenă, Copenhaga

Destinații dezamăgitoare - Mica Sirenă
Destinații dezamăgitoare – Mica Sirenă din Copenhaga, sursă foto: Pixabay

O fi din cauză că toți avem în minte filmul Disney, sau că ne-o imaginăm stând acolo cu o privire visătoare care domină marea, că în imaginația colectivă o sirenă trebuie să fie la fel de mare ca o femeie adevărată… oricum ai învârti-o, Mica Sirenă din Copenhaga care a inspirat din basmul lui Andersen este o adevărată dezamăgire (cu toate că este unu dintre cele mai faimoase monumente din Danemarca)!
În primul rând, este doar o copie pentru a evita deteriorarea originalului… și apoi este mică! Prea mică! Are numai 125 cm!

 

(3100)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(2)

  1. Eu as adauga si Castelul de Lut din Valea Zanelor… este un loc frumos dar prea supraevaluat. Ajungi acolo, faci 2 poze si gata… nimic mai mult!

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *