Home Curiozități HONGYAGU, CEL MAI LUNG POD DE STICLĂ DIN LUME
HONGYAGU, CEL MAI LUNG POD DE STICLĂ DIN LUME

HONGYAGU, CEL MAI LUNG POD DE STICLĂ DIN LUME

1.49K
0

O plimbare pe podul de sticlă Hongyagu, în nordul Chinei este o aventură care rezervă minuni naturale și peisaje uluitoare numai pentru cei mai îndrăzneți.

Cu o lungime de 488 de metri, podul Hongyagu din provincia Hebei este cel mai lung pod din sticlă din lume.

Structura, inaugurată în 2017, se leagănă deasupra unei prăpăstii adâncă de 230 de metri (corespondentul unui zgârie-nori cu 66 de etaje) și leagă cele două capete ale zonei Hongyagu Scenic Area.

Cele 1077 de plăci de sticlă care o compun sunt proiectate astfel încât vizitatorii să aibă sentimentul de a se învârti în gol.

Hongyagu-cel-mai-lung-pod-de-sticla
sursă foto Xinhua/Sipa USA

 

Podul de sticlă Hongyagu: efecte speciale

Nu lipsesc nici efectele speciale. Într-o pasarelă adiacentă podului, unele plăci au fost echipate cu ecrane digitale care simulează ruperea sticlei. Deși acestea sunt efecte speciale, distingerea realității de ficțiune este dificilă chiar și pentru cele mai îndrăzneți.

Ceea ce este sigur este că turiștii îndrăzneți sunt răsplătiți de peisajul natural minunat care se întinde înaintea ochilor lor sau cel puțin pentru cei care reușesc să-i țină deschiși!Pe web există nenumărate videoclipuri amuzante ale turiștilor terifianți: sunt cei care încearcă să se întoarcă, cei care nu-și pot ține ochii deschiși, cei care se agață de balustradă și refuză să continue, și chiar și cei care sunt târâți de prietenii care se distrează .

În realitate, nu este nimic de temut: plăcile de sticlă au o grosime de 38 cm, iar structura, cu o greutate totală de 70 de tone, poate susține până la 2000 de persoane. Cu toate acestea, pentru a asigura o mai mare securitate, accesul este permis pentru 600 de contemporane.

Iată o colecție de cele mai amuzante videoclipuri încărcate în rețelele sociale din China:

Acest nou pod de record bate primatul stabilit în 2016 de o altă infrastructură construită tot în China, podul de sticlă Zhangjiajie care, cu lungimea de 430 m suspendat deasupra unei prăpăstii de 300 m, se evidențiază în parcul național omonim din provincia sudică Hunan.

Principalul pericol al podului Hongyagu, dar și a tuturor structurilor similare care, datorită caracteristicilor lor elegante, este riscul ridicat de vibrații, de derapaj lateral prin oscilația produsă de greutatea proprie, de oameni și de vânt. Pentru a menține structura și deformările sale sub control, a fost planificată și inserată o a doua structură spațială tridimensională și înclinată, care a fost poziționată sub pod de pe laturile punții. Acesta este alcătuit din două cabluri de arc simetrice tensionate care, conectate la punte printr-o serie de tije de legătură de diferite lungimi, îl fac mai rigid și mai stabil și se transferă către pereții stâncoși la care sunt ancorate eforturile absorbite în alte patru puncte.

 

sursă foto: Xinhua/Sipa USA

 

(1492)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *