Home Sfaturi de călătorie ÎN JURUL LUMII CU RUCSACUL ÎN SPATE
ÎN JURUL LUMII CU RUCSACUL ÎN SPATE

ÎN JURUL LUMII CU RUCSACUL ÎN SPATE

933
0

Planificarea vacanței în jurul lumii cu rucsacul în spate timp de un an

Stabilirea unui itinerar de călătorie în jurul lumii cu rucsacul în spate este extrem de distractivă și, probabil, cel mai emoționant moment dintre toate (ok, al doilea după plecarea reală!). Entuziasmul este la stele atunci când decizi să călătorești în jurul lumii, dar într-un an, chiar dacă pare o perioadă lungă, nu poți vizita toate țările lumii. Să spunem adevărul, nici măcar toate continentele. Asta doar dacă nu ești genul “mereu pe fugă” sau genul city break-urilor.

În general, cei care fac alegerea să plece atât de mult timp având ca scop descoperirea lumii caută ceva diferit. Pe scurt, nu ești un călător al cărui scop este să pună X-uri pe hartă și să se bată cu pumnul în piept cu numărul de țări pe care le-a vizitat (hei, numărul țărilor vizitate nu te face un călător!)

Deci te-ai decis. Le-ai spus și părinților, dar cu întreaga lume la dispoziție cum alegi unde să mergi?
Poate că ai visat la unele destinații întreaga viață: un safari în Africa, Piramidele Egiptului, Parisul romantic, ruinele Inca din Machu Pichu, frumoasele plaje din Thailanda, Outback-ul australian, New York… și lista poate continua la infinit.

De unde să începi? Cum sa alegi destinațiile?

Aceasta este cea mai frumoasă parte dintre toate! Să înțelegi ce vrei de la călătoria ta! Relaxează-te. Fă o selecție a ceea ce dorești să faci și ce vrei să descoperi și ce nu. Pur și simplu începi să îți pui următoarele întrebări:
Unde am vrut mereu să merg? Frig sau cald? Mare sau munte? Trekking sau snorkeling și scufundări? Antic sau modern? Engleză, spaniolă, limba franceză etc?

calatorie-in-jurul-lumii-cu-rucsacul-in-spate
sursă foto: Pixabay

Gândește-te la călătoriile anterioare. Ce îți place să faci chiar și atunci când pleci doar pentru un week-end. Ești genul muzeelor sau a târgurilor? O călătorie în jurul lumii înseamnă descoperirea și explorarea țărilor pe care le vizitezi în funcție de pasiunile și interesele tale.

Dacă nu ți-a plăcut o activitate în trecut, nu există niciun motiv pentru care să îți placă mai târziu.
Un exemplu? Nu-mi place trekkingul, am încercat de două ori și singura mea amintire este că în momentul acela nu-mi doream decât să mă întind pe o plaja însorită. În cea de-a treia ocazie prezentată, am spus mulțumesc și m-am îndreptat direct spre plajă. Ai terminat de făcut lista? Sunt sigur că multe țări au fost deja eliminate, în timp ce altele au intrat brusc printre primele pe listă.

Gândește-te cu un glob pământesc în fața ta.

Lumea este mare și există atâtea țări de care probabil nici nu ai auzit.
În planificarea călătoriei, în primă fază, poți căuta imagini pe Google. Așa de exemplu poți descoperi arhipelagul San Blas din Panama, care, spre surprinderea ta, pare a fi cel mai frumos loc ever. Exact ceea ce ai vrut. Locul potrivit la momentul potrivit.
Nu cauta prea multe poze, lasă-te ghidat, astfel încât să descoperi locurile care te inspiră la acel moment… căută informații!

in-jurul-lumii-cu-rucsacul-in-spate
sursă foto: Pixabay

Resursele pentru a înțelege ceea ce oferă o țară sunt o groază și sunt, de asemenea, gratuite. Citește-le!

Există resurse excelente disponibile pentru călătorii pe internet, în librării și chiar la tv. O carte de ghid va ajuta foarte mult în planificarea traseului în jurul lumii. Făcând niște cercetări, poți găsi nu numai locurile interesante de văzut într-un oraș, ci și legăturile de transport, cheltuielile pentru hoteluri, trecerea frontierelor și alte informații pe care trebuie să le cunoști. LonelyPlanet.com este prima resursă pe care mulți călători o accesează când încep să-și planifice călătoria, dar nu trece cu vederea nici alte site-uri… cum ar fi injurullumii.info 🙂
Ia în considerare și blogurile altor călători, pot oferi adesea o altă perspectivă asupra anumitor locuri.

Caută, dar nu exagera!

Păi cum? Spunem să faci cercetare online și acum scriem să nu exagerezi? Nu suntem incoerenți, dar prea multă planificare, pe termen lung te poate limita și amintește-ți… poate poți să urmezi itinerarul în primele două luni, dar apoi sigur se va întâmpla ceva ce te va face să-ți schimbi planul.
Aceasta este frumusețea călătoriei în jurul lumii cu care ești pe cale să te confrunți!

in-jurul-lumii-cu-rucsacul-in-spate
sursă foto: Pixabay

Fii flexibil și nu rezerva totul în avans.

Deci ai înțeles care sunt domeniile tale de interes și ai observat deja anumite locuri pe care dorești să le descoperi. NU REZERVA NICIODATĂ!
Fă rezervări doar pentru primele nopți în prima destinație. Zborurile intercontinentale sunt lungi și obositoare și, mai presus de toate, ajungi într-un oraș, de obicei metropolă, atât de diferită de orașele noastre europene, că sigur vei fi epuizat. Deci du-te direct la hotel, dar nu rezerva nimic altceva!

Cum naiba poți rezerva hoteluri, zboruri, trenuri și orice altceva pentru un an întreg? Nu numai că nu este posibil, dar nicidecum ieftin. În Asia, puteți dormi cu 6 dolari pe noapte în pensiuni frumoase, curate și acestea sunt peste tot!

Cei mai mulți „backpacker-și” nu rezervă niciodată în avans … pur și simplu căută hotelul sau B&B ul imediat ce ajung la noua destinație. În continente precum America Latină și Asia opțiunile de cazare sunt mult mai multe decât cele disponibile online și prețurile pot fi chiar mai bune!

in-jurul-lumii-cu-rucsacul-in-spate
sursă foto: Pixabay

Amintește-ți că ai timp, nu te fugărește nimeni!

Nu lucrezi, ești singur, de ce chiar și atunci când ești în vacanță trebuie să respecți o agendă plină de angajamente? Dacă ai chef să stai într-un loc mai mult? Nu ai cum pentru că cu 6 luni înainte ai rezervat deja în altă parte! 1 sau 2 zile în avans sunt suficiente, dacă într-adevăr nu puteți spune NU rezervării online din timp.
Rezervă cu mult timp înainte NUMAI în timpul sezonului de vârf sau în cazul evenimentelor speciale: Crăciun, Anul Nou, sărbători sau festivaluri speciale.

O călătorie în jurul lumii trebuie să fie o călătorie de descoperire, nu un tur de forță. Nu mergi într-o excursie timp de 10 zile, ci un an de viață pe străzile lumii. Va fi frumos și va fi chiar mai bine dacă lași soarta să decidă pentru tine… se poate întâmpla să te îndrăgostești atât de mult de o țară încât să vrei să rămâi.

Deci, NU PLANIFICA PREA MULT!

 

(933)

Share-uieşte cu prietenii 🙂
tags:

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *