Home Curiozități 10 MUZEE VIRTUALE DE VIZITAT DE ACASĂ
10 MUZEE VIRTUALE DE VIZITAT DE ACASĂ

10 MUZEE VIRTUALE DE VIZITAT DE ACASĂ

2.33K
1

Tururi virtuale și colecții online: o listă de 10 muzee de vizitat virtual în timpul carantinei. Pe care le-ai vizitat deja?

O listă (nu prea lungă) a unora dintre cele mai frumoase muzee din lume pe care trebuie să le vizitezi în timp ce stai acasă. Cum? Virtual, direct de pe telefon sau calculator!

Să fim sinceri… să admiri capodoperele artistice din întreaga lume în direct este de neînlocuit. Dar nu ne putem plânge: aceste și multe alte muzee își pun lucrările la dispoziția tuturor, vizibile în pace din propriul fotoliu. Timpul petrecut cu arta nu este niciodată pierdut.
Vizită frumoasă!

 

Muzeul Louvre, Paris

Muzee Virtuale: Louvre, Paris – sursă foto, Pixabay

Poate cel mai important muzeu de artă din lume, cu siguranță cel mai vizitat cu aproape 10 milioane de fani și turiști care se plimbă prin camerele sale minunate în fiecare an, sub ochii unor mari opere precum Mona Lisa. Muzeul Louvre are o secțiune dedicată vizitelor virtuale în interior: încercați și o să credeți!

 

British Museum, Londra

british museum
Muzee Virtuale: British Museum, Londra – sursă foto, Pixabay

Muzeul din Londra oferă un tur virtual care include aproximativ jumătate din colecția completă: este de 4 milioane de lucrări care pot fi vizualizate online. Dacă ați fost deja acolo și ați ratat ceva, este timpul să o recuperați. 

Metropolitan Museum, New York

metropolitan museum
Muzee Virtuale: Metropolitan Museum, New York – sursă foto, Pixabay

Mii de lucrări de la Muzeul Metropolitan sunt disponibile digital pe site. Sau, în secțiunea Arte și cultură din Google.

 

Muzeul Hermitage, Sankt Petersburg

hermitage sankt petersburg
Muzee Virtuale: Hermitage, Sankt Petersburg – sursă foto, Pixabay

Fostă reședința regală a țarilor ruși, astăzi parte a faimosului Muzeul Hermitage, Palatul de Iarnă este un într-o călătorie în Rusia. Și acesta poate fi vizitat virtual prin intermediul acestui link.

 

National Gallery of Art, Washington

national gallery washington
Muzee Virtuale: National Gallery of Art, Washington – sursă foto, Pixabay

În timpul închiderii temporare, vizitați Galeria virtual prin tururi video ale expozițiilor actuale, informații despre punctele culminante ale colecției, oportunități de învățare online, înregistrări audio și video ale prelegerilor artiștilor și curatorilor… ca și cum ar fi deschis.

 

Prado, Madrid

prado madrid muzee virtuale
Muzee Virtuale: Prado, Madrid – sursă foto, Pixabay

Nu numai capodopere ale unor genii spaniole precum Velazquez, Goya și El Greco, există și numeroase capodopere ale artei italiene și europene la Prado. Cel mai important muzeu din Spania este și online, cu paginile site-ului dedicate celor mai importante lucrări, cu descrieri în limba engleză pentru toți utilizatorii.

 

Muzeul Arheologic, Atena

muzeu atena
Muzee Virtuale: Muzeul Arheologic, Atena – sursă foto, Pixabay

Muzeul Național de Arheologie din Atena este unul dintre cele mai importante din lume și, păstrează în interior, colecții bogate și vaste care urmăresc calea tuturor culturilor care au trecut prin Grecia. Acest pol oferă, de asemenea, utilizatorilor, în engleză, un tur virtual cu lucrările care sunt expuse în camerele sale.

 

Muzeele Vaticanului, Roma

vatican muzeu virtual
Muzee Virtuale: Muzeele Vaticanului, Roma – sursă foto, Pixabay

Capela Sixtină a lui Raffaello, Ultima judecată a lui Michelangelo și multe alte capodopere ale artei renascentiste. Un site online bogat cu cele mai importante lucrări.

 

Pinacoteca di Brera, Milano

pinacoteca Brera
Muzee Virtuale: Pinacoteca Brera, Milano – sursă foto, Pixabay

Maria Tereza din Habsburg a avut ideea de a converti o clădire veche, sediul unui ordin iezuit acum dizolvat, într-unul dintre cele mai moderne institute de promovare a artei din Milano. Împărăteasa a decis și extinderea grădinii botanice și fundația Academiei de Arte Plastice, încă o instituție proeminentă. Pe site-ul web puteți găsi o întreagă secțiune dedicată digitalizării în definiție foarte înaltă a capodoperelor afișate pentru a oferi utilizatorilor o experiență vizuală nouă și pentru a oferi tuturor posibilitatea de a observa una dintre cele mai importante colecții din Europa.

 

Galeria Uffizi, Florența

uffizi florenta
Muzee Virtuale: Galeria Uffizi, Florenta – sursă foto, Pixabay

Unele dintre cele mai importante capodopere ale istoriei artei sunt păstrate în Galeria Uffizi. De la Leonardo la Raffaello, de la Michelangelo la Caravaggio, lucrările lor accesibile, fără a fi nevoie să stai la coadă chiar aici.

 

(2331)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(1)

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *