Home Destinații America de Nord Canada OBIECTIVE TURISTICE CANADA: LOCURI DE VĂZUT MĂCAR O DATĂ ÎN VIAȚĂ
OBIECTIVE TURISTICE CANADA: LOCURI DE VĂZUT MĂCAR O DATĂ ÎN VIAȚĂ

OBIECTIVE TURISTICE CANADA: LOCURI DE VĂZUT MĂCAR O DATĂ ÎN VIAȚĂ

2.90K
0

20 de locuri de vizitat absolut în Canada

Dacă vă gândiți la priveliști uluitoare și la orașe pline de vitalitate printre cele mai frumoase din lume, este imposibil să nu vă gândiți la Canada. Cel mai mare stat din America de Nord ascunde în vasta teritoriului său segmente de frumusețe rară și puncte de mare interes turistic. Coastele minunate, locurile misterioase ale tundrei arctice și munții maiestuoși sunt doar câteva dintre minunile care trebuie descoperite.

Faceți călătoria pe care ați dorit-o întotdeauna în Canada și vizitați cele 20 de locuri de vis, unele dintre cele mai cunoscute dar și alte colțuri mici ale paradisului care trebuie descoperite, ascunse pe vastul teritoriu canadian.

 

Vancouver

vancouver canada
sursă foto: Pixabay

Orașul Vancouver este renumit pentru peisajele sale fabuloase. Îmbogățit de plaje și parcuri pentru a face un moment de relaxare absolută, este clar pentru toată lumea că Vancouver este mult mai mult decât o metropolă obișnuită. Orașul este perfect nu numai pentru cei care iubesc orașele mari, Vancouver poate oferi și zone mai silențioase.
Restaurante, bistrouri, parcuri și plaje, veți descoperi că Vancouver este mult mai mult decât pare.

 

Munții stâncoși Canadieni

Muntii Stancosi Canadieni
sursă foto: Pixabay

Canadian Rockies fac parte din lanțul muntos Munții Stâncoși. Granița începe în Alberta și se termină în câmpia Liard. Munții Stâncoși oferă foarte multe opțiuni. Excursii în peisajele maiestuoase, rafting cu prietenii sau familia, dar nu numai, ascunse printre munți sunt unele dintre cele mai faimoase parcuri naturale din Canada care găzduiesc minuni, cum ar fi următoarea.

 

Parcul Național Banff

banff national park
sursă foto: Pixabay

Banff National Park este gazda uneia dintre cele mai bogate și mai protejate medii naturale ale Canadei. Politicile de respect, protecție și conservare a mediului înainte de dezvoltarea urbană au făcut din Parcul Național Banff un parc bogat în floră și faună.

Parcul găzduiește, de fapt, multe animale care echilibrează perfect ecosistemul dintre ele: lupii, elanii și urșii sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute din parc și de vizitatori.
Dar există și un loc izbitor de minunat, capabil să încânte ca nici un altul…

 

Lacul Moraine

lacul moraine
sursă foto: Pixabay

Lacul Moraine este probabil unul dintre cele mai uluitoare locuri din lume. Zona este înconjurată de căi de acces, uneori limitate, ceea ce duce la un loc diferit de descoperit. Zona Lacului Moraine este una dintre cele mai fotografiate zone din toată Canada și de ce, nu este deloc un mister.

 

Ottawa

Ottawa
sursă foto: Pixabay

Ottawa este inima care bate a Canadei. Este sediul birourilor Parlamentului Canadei, situate pe un deal bine redenumit „Dealul Parlamentului”.

Galeria Națională a Canadei” oferă posibilitatea de a absorbi întreaga lume artistică și influențele acesteia începând cu secolul al XIV-lea până în prezent. Pentru iubitorii de alimente Ottawa oferă multe restaurante, chiar și cele de înaltă clasă.

 Montreal

montreal canada
sursă foto: Pixabay

Montreal este un oraș plin de viață, cu multe evenimente. Este un oraș care niciodată nu doarme: de la muzică la artă, Montreal este punctul de întâlnire pentru mii de oameni care doresc să găsească o nouă inspirație pentru a se exprima la maxim.

Sportul și mâncarea reprezintă o parte esențială a culturii orașului, există întotdeauna un eveniment sportiv, de la fotbal la tenis, de la fotbal american la mașini de curse. Și apoi de ce nu încercați o farfurie de… poutine?

 

Insula prințului Edward

insula printului edward canada
sursă foto: Pixabay

Insula Prințului Edward este o insulă în Golful Sf. Laurențiu, plină de orașe mici și comunități rurale mici. Plajele și renumitul pământ roșu caracterizează întregul mediu al insulei. Charlot-tetown, cel mai mare oraș al insulei, oferă echilibrul perfect între ospitalitate, mâncare bună, farmec și cultură. Mai bine decât atât?

 

Toronto

toronto canada
sursă foto: Pixabay

Cine nu recunoaște faimosul CN Tower din Toronto?

Toronto este un conglomerat de restaurante, evenimente și festivaluri, cum ar fi Festivalul de Film de la Toronto, iar în luna iunie „Luminato” acaparează scena în parcuri, teatre și spații publice ale orașului cu spectacole de muzică, dans și teatru.

Shopping-ul regește suprem. Cu atât de multe magazine și străzi întregi dedicate cumpărăturilor, alegerea nu este deloc o problemă. Mâncarea este o combinație de arome rafinate care trebuie descoperite. Fois Gras, bignè, tartare sau tortul tradițional Syllabub, este un oraș care trebuie savurat.

 

Cascada Niagara

niagara
sursă foto: Pixabay

Niagara Falls nu are nevoie de introducere. La granița dintre Statele Unite și Canada, cascadele sunt întotdeauna capabile să uimească.

Excursii mici, tururi și excursii ghidate pe bărci sunt toate alegeri excelente pentru a absorbi pe deplin întregul spectacol.

 

Podul suspendat Capilano

podul capilano canada
sursă foto: Pixabay

Podul se ridică deasupra râului Capilano, în nordul cartierului Vancouver, are o lungime de 140 de metri și se află la 70 de metri deasupra râului. De pe pod se vede o priveliște uluitoare asupra întregului canion, în special în zilele ploioase, perfectă pentru a face fotografii emoționante.

 

Yukon

yukon canada
sursă foto: Pixabay

Yukon este unul dintre cele mai liniștite și mai pașnice locuri din Canada. Gândiți-vă, multe părți ale Yukon-ului nu au acoperire telefonică, deci este cu siguranță cel mai bun loc pentru o detoxifiere digitală.

În același timp, zona este, de asemenea, perfectă pentru iubitorii de aventură: schi, pescuit la copcă, sănii trase de câini, canotaj sau o excursie de-a lungul vastului teritoriu în căutarea animalelor sălbatice, alegeți voi!

 Winnipeg

winnipeg canada
sursă foto: Pixabay

În timpul iernii, orașul Winnipeg este un must-do. Bucurați-vă de o zi de patinaj pe cel mai lung curs natural din lume. Există atât de multe restaurante pentru a se încălzi cu fel de fel de meniuri încât Winnipeg este declarat orașul canadian cu cele mai multe restaurante pe cap de locuitor!

Bucurați-vă de restul zilei în Winnipeg și vizitați toate muzeele deschise publicului în oraș sau, dacă aveți noroc, puteți aștepta un concert de către Orchestra Simfonică din Winnipeg.

 

Newfoundland

Newfoundland canada
sursă foto: Pixabay

Dacă doriți să descoperiți locuri pline de istorie și pline de farmec, nu puteți pierde tărâmul Newfound.

Este cea mai tânără regiune, s-a alăturat Canadei în 1949 și este punctul în care John Cabot a aterizat în noua lume în 1497. Comunitățile și orașele mici de coastă creează o atmosferă primitoare și caldă. Cu câteva edificii din sec. al XVIII-lea, combină caracterul liniștit al satelor nord-americane cu atmosfera antică tipică satelor europene. Și vorbind despre locuri antice…

 

Old Quebec

Old Quebec
sursă foto: Pixabay

Înființată în 1608, partea istorică din Quebec este prea încântătoare pentru a fi ignorată. Unirea centrului istoric cu restul orașului, mai modernă și mai apropiată de stilul nord-american, vă face aproape să uitați că sunteți în Canada. Eleganța europeană care domnește în această parte antică a orașului este o dovadă a modului în care două sensibilități și un stil de viață atât de diferite sunt de fapt un amestec perfect.

 

Georgian Bay

georgian bay
sursă foto: Pixabay

Golful Georgian este un alt loc încântător al Lacului Huron. Zona este înconjurată de țărmuri și râuri care au fost odată parte a domeniului vechiului popor Huron-Wyandot. Chiar și astăzi, locul este neatins de modernitatea și haosul nemărginit tipic marilor orașe. Mulți admiră acest loc nu numai pentru pace și liniște, ci mai ales pentru apele sale limpezi.

 

Charlevoix

charlevoix
sursă foto: Pixabay

Regiunea face parte din Quebec și încorporează părți ale râului St. Lawrence și părți ale munților Laurentini. Charlevoix este cunoscut pentru peisajele sale deluroase, iar în perioadele mai reci este o faimoasă stațiune de schi și este ușor de văzut de ce…

 

Parcul Național Jasper

Jasper National Park
sursă foto: Pixabay

Parcul Național Jasper este cel mai mare parc din Munții Stâncoși Canadieni. Extinderea pentru mai mult de zece mii de kilometri este cu siguranță unul dintre cele mai dificile locuri de explorat în orice fel. În interiorul parcului există multe atracții turistice, cum ar fi Lacul Pyramid și Muntele Pyramid. Zona parcului este bogată în sălbăticie, puteți vedea animale precum reni, ursul grizly și cerbi.Nova Scotia

Nova Scotia
sursă foto: Pixabay

Este a treia cea mai mică regiune din Canada. Dar asta nu înseamnă că Nova Scotia nu ar avea prea multe de oferit. Peisajele din Nova Scotia sunt de invidiat, locuri ca Cabot Trail oferă posibilitatea de a face acest lucru pentru oricine dorește să contempleze noi peisaje. Regiunea este, de asemenea, bogată în festivaluri culturale și muzicale la care puteți participa.

 

Calgary

Calgary - Canada
sursă foto: Pixabay

Calgary este cel mai mare oraș din Alberta. Turnul Calgary este un punct de observație de 360 de grade, înalt de aproximativ 180 de metri. De acolo aveți o vedere totală a orașului și toată frumusețea acestuia. Ca majoritatea din Canada, sporturile de iarna sunt un element important. Ca dovadă, multe stațiuni de vacanță sunt situate la marginea orașului. În acest sens, Calgary a fost primul oraș desemnat drept locul Jocurilor Olimpice de Iarnă.

 

Golful Fundy

Golful Fundy
sursă foto: Pixabay

Golful Fundy este situat pe coasta de est a Canadei și separă regiunea Nova Scotia de New Brunswick. Mareea este, probabil, cel mai interesant fenomen care pune stăpânire peste golf. Este important să țineți cont de maree pentru a profita cât mai mult de Golful Fundy. Cea mai bună cale este să îl vizitați de două ori pe zi.

 

 

(2899)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *