Home Curiozități ORAȘUL FANTOMĂ CU 732 DE CASTELE ABANDONATE: BURJ AL BABAS, TURCIA
ORAȘUL FANTOMĂ CU 732 DE CASTELE ABANDONATE: BURJ AL BABAS, TURCIA

ORAȘUL FANTOMĂ CU 732 DE CASTELE ABANDONATE: BURJ AL BABAS, TURCIA

14.57K
0

În regiunea Bolu – Turcia, Burj Al Babas este un loc înspăimântător

În inima nord-vestului Turciei există un oraș care arată ca un miraj: o vale unde 732 de case de lux, toate construite la fel (o combinație dintre castelele franceze de pe Valea Loarei și castelele Disney), și aranjate în rânduri ordonate. Orașul se numește Burj Al Babas și este complet abandonat. Dar ce s-a întâmplat de fapt?

 

Video: Castelele abandonate din Burj al Babas

Burj Al Babas

În provincia Bolu, la poalele dealurilor de la Mudurnu, Burj Al Babas este rezultatul unei investiții eșuate. Ceea ce rămâne astăzi este o vale imensă unde puteți găsi peste 700 de castele în stil Disney, toate abandonate.

turcia castele abandonate

Zona castelelor acoperă aproximativ 300.000 de metri pătrați, este situată aproape de o pădure care a fost demolată parțial pentru a permite construirea a 732 de unități de locuit, o moschee și un centru comercial mare. Proiectul inițial a fost acela de a construi un sat cu case de prestigiu inspirate de castele de pe Valea Loarei, pentru a oferi locuințe de lux cumpărătorilor străini. Dar ceva a mers prost și proiectul a rămas fără fonduri. Investitorii au fost blocați de o sentință de faliment pentru o datorie de 27 milioane de dolari acumulată pentru construcția orașului.Castelele abandonate

În acest oraș turc există 732 de castele identice. Fiecare castel are o suprafață de 325 de metri, este compus din trei etaje și un turn cilindric. Cele mai prestigioase case au vedere spre un lac artificial.

În interior ai impresia că te afli în castelul din „Frumoasa și Bestia„, cu intrări uriașe, coloane cu capitale de aurite și săli mari care duc la etajul superior. Tavane acoperite, stucuri, mozaicuri și marmură peste tot. Piscine interioare și fântâni în curte. Pe scurt, luxul cel mai mare.

Înainte de faliment, au fost finalizate 587 case și unele au fost vândute la prețuri exorbitante, variind de la 370.000 $ la 530.000 $.

Plimbându-se pe străduțe, se simte ca într-un parc de distracții abandonat. A trebuit să fie un loc de basm, dar s-a transformat într-un coșmar.

castele abandonate

 

Cum se ajunge acolo

Burj Al Babas este situat în districtul provincial Bolu și se poate ajunge în aproximativ trei ore cu mașina de la Istanbul.

 

(14567)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *