Home Destinații America de Nord Statele Unite ale Americii ROUTE 66, S.U.A. – MAMA TUTUROR DRUMURILOR
ROUTE 66, S.U.A. – MAMA TUTUROR DRUMURILOR

ROUTE 66, S.U.A. – MAMA TUTUROR DRUMURILOR

6.17K
0

Route 66: sunteți pregătiți să faceți o călătorie minunată pe cel mai legendar drum din Statele Unite?

Cunoscută și sub numele de Will Roger Highway sau Mother Road, a fost una dintre primele și cele mai importante autostrăzi ale Statelor Unite ale Americii.

Deschis oficial pe 11 noiembrie 1926, acest drum, care a devenit cel mai faimos în America, trecea prin 8 state și era deschis 365 de zile pe an. Timp de decenii a fost însoțitorul a numeroase călătorii ale camioanelor și a cetățenilor obișnuiți care căutau o aventură sau o viață mai bună.

Unde începe și unde se termină Route 66?

route-66-inceput-chicago
sursă foto: Shutterstock

Route 66 se traversează de la est la vest, din Illinois în California. Punctul de plecare este situat în Chicago, Illinois. Puteți pleca de la intersecția Bulevardului Jackson și Michigan Avenue, sau între Boulevard Jackson și Lake Shore Drive, deși, semnul rutier este situat la intersecția Adams Street și Michigan Avenue.

În ceea ce privește punctul de sosire al drumului Route 66, de-a lungul anilor au apărut mai multe dubii di discuții despre locul în care se află. Cu toate că, de fapt, Santa Monica Pier din Los Angeles, a fost întotdeauna considerat ca fiind punctul în care se termină în mod oficial.

Numai după eliminarea sa, și anume în 2009, diferitele asociații care sunt dedicate pentru a păstra viu mitul de Mother Road au decis să aplice semnul „End of the Trail“ în zona Santa Monica Pier, mai ales ca o chestiune de marketing.

route-66-sfarsit
sursă foto: Shutterstock

Dacă doriți să-l traversați în direcția opusă, nimeni nu vă interzice să faceți acest lucru! Semnul de „End of the Trail“ se află în Chicago, la intersecția Bulevardului Jackson și Michigan Avenue.

 

Cât costă o călătorie pe Route 66?

Costul unei călătorii pe Mother Road este extrem de variabil, deoarece există mulți factori care trebuie luați în considerare:

 • durata călătoriei și calea pe care ați ales să o urmați (de exemplu, dacă alegeți să călătoriți întreaga distanță sau doar o porțiune)
 • zbor dus-întors
 • cazare și mese
 • închirierea mijloacelor de transport.
route-66-motel
sursă foto: Shutterstock

Durata călătoriei poate fi de câteva zile, dacă vă decideți să explorați doar o parte din Route 66 sau poate depăși două săptămâni, dacă vă decideți să-l urmați scrupulos, de la Chicago până în California sau invers.

Evident, trebuie să vă opriți la hotel sau la motel. Costul mediu al unei camere variază între 30 și 70 de dolari, în funcție de locul în care opriți și de prestigiul hotelului.

Mijloacele de transport reprezintă un alt element care afectează în mare măsură bugetul. Puteți alege să călătoriți cu bicicleta sau cu mașina. Desigur, într-o excursie care depășește 7 zile, este recomandabil să închiriați o mașină, deoarece bagajele pot fi destul de greoaie. În plus, costul exclusiv al închirierii bicicletei poate depăși 2000 de dolari, în timp ce cu mașina poți scăpa cu mai puțin de 1500 de dolari.

Nu uitați mesele, combustibilul și taxele de trecere.

Pe scurt, pentru o călătorie de 10 zile pe Route 66, veți ajunge să cheltuiți o sumă de aproximativ 3.000 de dolari de persoană.

 

Principalele date statistice: tot ce trebuie să știți despre Route 66!

Iată principalele fapte și curiozități care au făcut să viseze milioane de călători:

Cât este de lung?

Cu o distanță de 2.000 mile (aproximativ 4.000 km),  a fost prima legătură dintre cele două coaste, coasta de est și de vest ale Statelor Unite.

Prin câte state trece?

Drumul original trecea prin 8 state: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona și California.

De câte ore este nevoie pentru a o traversa fără oprire?

Pentru a călători pe întreaga ruta fără oprire, este nevoie de aproximativ 30 de ore, menținând o viteză de croazieră ideală de 80 de mile pe oră.

De câte zile este nevoie pentru a vizita Route 66?

Cel mai corect răspuns la această întrebare ar fi cel puțin cincisprezece. Da, pentru că în două săptămâni puteți explora fiecare colț al acestui drum care a făcut istoria Americii.

Desigur, nu toată lumea are timpul (și banii!) pentru o călătorie atât de lungă și exigentă. Nu vă gândi să renunțați, totuși! Într-o săptămână veți avea timp suficient să vedeți multe dintre cele mai interesante atracții.

Pentru a avea o idee despre durata unei călătorii pe Route 66, puteți utiliza întotdeauna instrumentul oferit de site-ul web oficial:  theroute-66.comHarta Route 66

harta-route-66
sursă foto: Shutterstock

Să găsești o hartă a Route 66 nu este atât de simplu după cum pare. Drumul, fiind abandonat în anii ’80, a fost eliminat din hărțile oficiale și se poate găsi pentru aproximativ 80% din ruta principală. Unele secțiuni au fost eliminate sau au fost încorporate cu alte drumuri. Pentru a ști ce traseu să urmați pentru a găsi legendarul Mother Road, trebuie să vă bazați pe anumite hărți turistice.

Pe site-ul web Historic Route 66, de exemplu, puteți găsi câteva resurse utile, precum harta Turn by Turn sau numele celor mai valide hărți de hârtie.

Ca o alternativă la hărțile de hârtie, puteți să vă bazați întotdeauna pe cele pentru GPS. Le puteți cumpăra înainte de plecare și să le descărcați pe dispozitivul vostru, astfel încât să le puteți utiliza offline după ce plecați pentru călătorie.

 

Principalele orașe atinse de Route 66

route-66-tulsa
sursă foto: Shutterstock

Route 66, în versiunea originală de la coasta de est până la coasta de vest a Americii, traversa o infinitate de orașe. Unele mai mari, altele mai mici. Unele dintre ele, după dezafectarea drumului, au devenit adevărate orașe fantomatice. Dar să vedem care sunt cele mai importante orașe care se întâlnesc de-a lungul Drumului 66.

Evident, începând cu punctul de plecare, primul oraș mare pe care îl întâlnim este Chicago, orașul vântului. Continuând spre est, găsim primul Springfield, locul de naștere al lui Abraham Lincoln. La jumătatea distanței dintre Illinois și Missouri este orașul Saint Louis, cu faimosul Gateway Arch, poarta de acces spre oraș.

Pentru a găsi un alt centru mare, trebuie să treci granița de la Oklahoma. În această stat, Route 66 trecea prin Tulsa, care în timpul Marii Depresiuni a fost considerată capitala petrolului.

După Tulsa, cel mai mare centru pe care îl întâlniți este Oklahoma City, care fascinează călătorul cu caracterul său tipic occidental. Pentru a te absorbi pe deplin în lumea cowboy-urilor, trebuie să aștepți până când vei trece granița cu Texas. Aici, primul oraș pe care îl întâlnim este Amarillo.

Din Texas, ne mutăm în New Mexico, în Albuquerque, un oraș tipic din sud-vestul american, bogat în istorie și acel farmec specific tipic celor mai sudice zone ale Statelor Unite. Tot în New Mexico, întâlniți orașul Santa Fe, care, cu bucuria sa haotică, aduce în minte vremurile când aceste zone erau încă parte din Mexic.

După plecarea din New Mexico, trecem la ultimele etape ale călătoriei. Înainte de a întâlni ultimul oraș mare al Route 66, trebuie să traversați Arizona, unde se găsește cel mai mare centru pe unde a trecut Mother Road. Este vorba de orașul Flagstaff.

route-66-flagstaff
sursă foto: Shutterstock

După ce părăsim Arizona, ajungem în sfârșit la destinație, cu ultimul oraș important al rutei, care este și punctul de sosire: Los Angeles, California.

 

Route 66 astăzi: cum să găsești versiunea originală?

Având în vedere declasarea și anularea ulterioară de care a fost lovit Route 66, să-l găsești nu este într-adevăr o sarcină ușoară.

Când a fost anulat, multe dintre statele prin care trecea, au eliminat imediat semnele care îl indicau. Nașterea de drumuri noi, care, în unele cazuri, l-au încorporat, și suprapunerea cu o parte din autostrăzi moderne au făcut restul.

Vestea bună este că luptele purtate de multe dintre organizațiile care doresc să mențină Route 66 au făcut să reintroducă semnele care indică prezența sa. Cu un ghid bun, o hartă specifică și un GPS bun, nu ar trebui să aveți probleme cu găsirea acesteia.

intersectie-route-66
sursă foto: Shutterstock

Pentru a înțelege unde este Route 66 și care este calea de urmat, este de asemenea util să știți ce drumuri l-au înlocuit. Sunt 5 în total:

 • I – 55 de la Chicago la St. Louis
 • I-44 de la St. Louis la Oklahoma City
 • I – 40 de la Oklahoma City la Barstow
 • I – 15 de la Barstow la San Bernardino
 • I – 10 de la San Bernardino la S. Monica

 

Sfaturi pentru organizarea unei călătorii de-a lungul Route 66

Acest articol, v-a trezit dorința de a pleca într-o călătorie pe Route 66? Foarte bine! Iată câteva sfaturi pentru organizarea acesteia:

 • 1. Plec dinspre est … Sau dinspre vest?
  Ei bine, depinde de tine să decizi. Punctul de plecare convențional este în est, din Chicago, dar nimeni nu-ți interzice să mergi de-a lungul Route 66 „din contră”; în Orașul Vântului există, de asemenea, un semn care indică „Sfârșitul Traseului”.
 • 2. Navigator: da sau nu?
  Să spunem și da și nu. GPS-ul este un instrument foarte util, mai ales pentru că vă poate spune exact unde vă aflați. Dacă aveți de gând să-l utilizați, înainte de a porni la drum descărcați-vă hărțile necesare, care vă vor trebui a vă ghida de-a lungul Route 66. Cel mai bun sfat este acela de a cumpăra un ghid și o hartă detaliată a drumului, și o dată a plecați nu vă bazați în totalitate pe navigator.
 • 3. Ce hărți pentru să cumperi?
  Harta este un instrument cheie atunci când vă planificați o călătorie pe Route 66. Cel mai fiabil este “Here it is! Route 66, the map series”, o serie de opt hărți compilate de către expertul Jerry McClanahan cu Jim Ross, care include, de asemenea, toate modificările suferite de Route 66 în timpul existenței sale.
 • 4. De unde să alimentați?
  Pentru a alimenta per Route 66, regula este aceeași ca în țara noastră. În orașele mici, benzina poate costa de două ori mai mult decât în ​​cazul orașelor mari.
 • 5. Când să plecați?
  Cel mai bun moment de plecare pentru Route 66 sunt lunile de primăvară și de toamnă (mai și septembrie). Chiar și lunile de vară sunt bune, dar sunt susceptibile de a găsi cald și mult trafic. În timp ce temperaturile de primăvară și de toamnă sunt calde, dar nu exagerat, iar traficul este moderat.
route-66-motel-istoric
sursă foto: Shutterstock

 

(6170)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *