Home Curiozități SATUL DE SUB STÂNCI: SETENIL DE LAS BODEGAS
SATUL DE SUB STÂNCI: SETENIL DE LAS BODEGAS

SATUL DE SUB STÂNCI: SETENIL DE LAS BODEGAS

2.30K
0

Sătucul spaniol situat în Andaluzia este una dintre cele mai ciudate locuri din lume pentru că este „devorat” de stânci: casele albe tipice satelor din zonă sunt dominate de stânci înalte.

Setenil de las Bodegas - Andaluzia
sursă foto: Shutterstock

Așezările datează din timpuri preistorice și de atunci locuitorii și-au construit casele în crăpăturile muntelui. Istoria acestui loc vorbește despre 7 asedii care au fost necesare pentru a-l înlătura de sub stăpânirea maurilor, din acest motiv numele Setenil. Din aceste epoci au rămas clădiri istorice precum Iglesia de la Encarnacion, schitul San Sebastiano și cetatea medievală a Nasridi.Orășelul Setenil de las Bodegas s-a dezvoltat pe diferite niveluri: deasupra stâncilor sunt case tradiționale precum o adevărată cetate fortificată, casele de sub stâncă, peșterile naturale pentru a construi case răcoroase, depozite unde să depoziteze alimente și magazii, de fapt bodegas.

Setenil de las Bodegas - Andaluzia
sursă foto: Shutterstock

Aproximativ 3.000 de oameni locuiesc în Setenil de las Bodegas, clădirile au urmat natura locului, un defileu adânc creat de fluxul râului Rio Trejo. Prezența apei și poziția strategică în umbra acestor roci explică importanța acestei așezări.

Barurile și restaurantele sunt printre cele mai bune din regiune, în mare parte datorită atmosferei unice. Este un loc plin de viață mai ales primăvara și vara. Aceleași cafenele sunt sculptate în stâncă lângă Plaza de Andalucia.

Setenil de las Bodegas - Andaluzia
sursă foto: Shutterstock

Pentru a ajunge la Setenil de Las Bodegas, trebuie să vă referiți la aeroporturile din Jerez, Malaga și Sevilla. Aici este o oprire obligatorie dacă vizitați satele albe din Andaluzia, în provincia Cadiz, Spania.

 

(2299)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *