Home Clasamente CELE MAI SPECTACULOASE TERENURI DE FOTBAL DIN LUME
CELE MAI SPECTACULOASE TERENURI DE FOTBAL DIN LUME

CELE MAI SPECTACULOASE TERENURI DE FOTBAL DIN LUME

1.09K
1

De la terenul de fotbal de pe acoperișul unei clădiri până la cel care plutește pe apă sau cel „alpin” la peste 2000 de metri înălțime. Iată care sunt cele mai uimitoare terenuri de fotbal din lume.

Fotbalul este cel mai urmărit sport din lume. Există cupele mondiale, cupele internaționale, campionatele. Există seria majoră sau copiii care joacă mingea în câmpul din spatele casei. Și apoi există partide care se joacă pe stadioane spectaculoase, cum ar fi:

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Adidas Futsal Club, Tokyo – Japonia

sursă foto: djstormsblog.com

Terenul Adidas Futsal Club din Tokyo a fost construit pe acoperișul unei clădiri situate pe cea mai aglomerată intersecție din lume, în Shibuya, un cartier renumit pentru traficul său. Dar cu siguranță terenul nu este atât de aglomerat.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Henningsvaer Stadion – Norvegia

Henningsvaer-Stadion-terenuri-de-fotbal
sursă foto: qantas.com

În Norvegia, pe insulele Lofoten, se află cel ce este considerat de mulți printre cele mai frumoase terenuri de fotbal din lume: Stadionul Henningsvaer. Stadionul este legat de oraș de un drum construit abia în 1983. Apropierea sa de mare este incredibilă și arhitectura sa la fel. Pentru a preveni căderea mingii în apă, au fost construite pe margine grilaje speciale folosind pești uscați.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Estadio Municipal de Braga – Portugalia

Estadio-Municipal-de-Braga
sursă foto: Wikimedia Commons

În Portugalia există un stadion spectaculos care a găzduit chiar și unele meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2004: se numește Estadio Municipal de Braga, are o capacitate de 30.000 de locuri și a fost proiectat de arhitectul Eduardo Souto de Moura. Ce îl face atât de special? Faptul că a fost construit în cariera Monte do Castro, mărturie făcând aspectul stâncii din spatele uneia dintre cele două porți.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Marina Bay Floating Platform – Singapore

Marina-Bay-Floating-Platform
sursă foto: straitstimes.com

O parte din Marina Bay Sands, hotelul spectaculos și luxos din Singapore, renumit pentru piscina infinită pe acoperiș, Floating Platform este un teren plutitor de fotbal. Sau, mai bine, un fel de stadion construit în întregime din oțel. În realitate, aceasta nu plutește cu adevărat: 6 stâlpi îl mențin ancorat pe fundul mării. În tribună intră aproximativ 30.000 de spectatori.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Ottmar Hitzfeld – Elveția

Ottmar Hitzfeld Stadion
sursă foto: Pintrest

Denumit Ottmar Hitzfield, după fostul fotbalist și antrenor german numit în mod repetat „cel mai bun antrenor al anului”, terenul de fotbal este de fapt un stadion real, cel mai înalt din Europa. Acesta este situat în Gspon, în Alpii Elvețieni și se poate ajunge cu telecabina. Aprobat ca un teren de 8, a fost construit în singura esplanadă a zonei folosind iarbă artificială.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Tasiilaq Stadion – Groenlanda

Tasiilaq Stadion
sursă foto: Pinterest

Pe coasta de est a Groenlandei, Tasiilaq este un oraș foarte vechi, la 160 km de Cercul Arctic. Deși este făcut din lut, având în vedere temperaturile dure care ar face foarte greu să gestioneze iarba, terenul de fotbal al orașului este unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Este înconjurat de case colorate care par a fi dintr-un desen și de munți înalți cu vârfuri înzăpezite.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Gospin Dolak – Croația

Gospin Dolak
sursă foto: Pinterest

În Dalmația, în Imotski, există un teren de fotbal uimitor. Construit de-a lungul marginii unei stânci, acesta reprezintă o fuziune între sport și istorie: ruinele vechiului oraș sunt de fapt încorporate în planta sa, capabile să găzduiască până la 4000 de persoane.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Svangaskarð – Insulele Faroe

Svangaskarð
sursă foto: redbull.com

În Toftir, un oraș mic cu 1000 de locuitori pe Insulele Feroe, Svangaskarð este un teren de fotbal construit în 1980 într-un peisaj complet nealterat. Cu 7.000 de locuri, este cel mai mare stadion din toate insulele: pacea absolută domnește supremă și vizionarea unui meci de fotbal aici (cel mai important eveniment a fost întâlnirea Fær Øer – Malta) devine chiar relaxant.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase: Rock Stadium – Emiratele Arabe

Rock Stadium
sursă foto: mz-architects

De fapt acest stadion nu există încă și nu este clar dacă va vedea lumina zilei. Acesta este proiectul stadionului Rock Stadium în mijlocul deșertului din Al Ain, al doilea oraș al emiratului Abu Dhabi.

 

Terenuri de fotbal spectaculoase

terenuri de fotbal spectaculoase
sursă foto: Reddit

Ok, să joci fotbal pe acest stadion e un pic cam dificil. În realitate, terenul nu este un adevărat stadion. Sunt doar linii desenate pe o pantă. Imaginea a fost în jur de ceva timp pe web și ne-a plăcut să o distribuim și pentru voi.

 

(1085)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(1)

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *