Home Curiozități TRIUNGHIUL BERMUDELOR: MISTERUL DEZVĂLUIT? ADEVĂRUL DESPRE DISPARIȚII
TRIUNGHIUL BERMUDELOR: MISTERUL DEZVĂLUIT? ADEVĂRUL DESPRE DISPARIȚII

TRIUNGHIUL BERMUDELOR: MISTERUL DEZVĂLUIT? ADEVĂRUL DESPRE DISPARIȚII

5.49K
3

Ce este Triunghiul Bermudelor și unde se află? Misterul disparițiilor a fost dezvăluit? Între realitate, legendă și mistere, aici găsești cheia rezolvării enigmei!

Triunghiul Bermudelor se numără printre poveștile care au inspirat mai multe mituri, legende sau filme. Omul a fost întotdeauna atras de mistere, dar unele sunt chiar inexplicabile.
Nu există nici o îndoială că au existat și încă există speculații și că mulți merg pe urmele istoriei, site-uri, bloguri, scenarii (mai multe filme, inclusiv documentarul din 1978 și serialul „Triunghiul” din 2005), dar este la fel de adevărat că, fără foc nu iese fum, deci există un pic de adevăr.

 

Ce este Triunghiul Bermudelor și unde se află?

Este o zonă uriașă a Oceanului Atlantic, acoperind o suprafață de aproximativ 1.100.000 de kilometri pătrați, în formă triunghiulară. Cele trei noduri corespund arhipelagului Bermudelor (Nord), insulei Puerto Rico (sud) și la Peninsula Florida (vest).
Fundul mării are o adâncime de aproximativ 9.000 de metri.

triunghiul-bermudelor-harta

Misterul disparițiilor: cele mai celebre episoade ale avioanelor și navelor dispărute

Începând cu anul 1800, în această zonă a oceanului a existat o succesiune impresionantă de evenimente inexplicabile, de nave dispărute și apoi descoperite fără nici un om la bord, de aeronave dispărute, pe care nici un radar nu le-a putut găsi. Numărul de dispariții nu este unul mare în comparație cu alte zone geografice, numai că publicitatea care s-a făcut, apariția la știri, problemele și întrebările încă fără răspuns fac ca Triunghiul Bermudelor să fie și în ziua de azi un articol interesant de citit. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și inexplicabile episoade:

1840: Comandamentul navei Rosalie

rosalie ship
Plecată din Europa se îndrepta către Caraibe. Atrecut triunghiul blestemat și a fost găsită fără pilot, dar în stadiu perfect. Nimic nu lipsea, bărcile erau la loc, iar singurul lucru viu prezent la bord era un canar în colivie.

1881: Nava americană Ellen Austin

Ellen-Austin triunghiul bermudelor
În timpul călătoriei sale întâlnește o navă fără pilot, dar într-un stadiu bun. Câțiva bărbați preiau nava pentru operațiunile de remorcare. Curând după aceea, condițiile de mare suferă o deteriorare accentuată, iar cablurile se rup. Nava este recuperată la scurt timp după aceea, încă o dată fără nici un om la bord. Alți voluntari repetă operația și, din nou, episodul se repetă: chiar și aceștia dispar.1925: Nava de marfă SS Cotopaxi

SS-Cotopaxi
A plecat pe 29 noiembrie 1925 spre Cuba, avea 32 de oameni la bord și transporta cărbune. Înainte de a dispărea, a lansat un mesaj de salvare, erau în pericol, dar i s-a pierdut urma și a fost declarată dispărută la 31 decembrie 1925. SS Cotopaxi își datorează faima scenei filmului „Întâlniri apropiate de gradul 3„, în care Steven Spielberg o face să reapară în deșertul Gobi, atribuind dispariția sa extratereștrilor. Recent, a vehiculat o știre falsă pe internet cum că nava s-ar fi găsit. Este un fals, nava nu este găsita nici în ziua de azi.

1945: Dispariția escadrilului de zbor 19

zbor-99
La întoarcerea de la un exercițiu de tras, 5 avioane de lupta Avenger trimit un mesaj către Fort Lauderdale, spunându-le că instrumentele de la bord au luat-o razna. De la turnul de control, vizibilitatea și condițiile sunt perfecte, însă mesajul căpitanului Stivers este cităm: „Nu mai știm unde este Vestul … totul este atât de ciudat … oceanul nu mai este ceea ce ar trebui să fie. .. zburăm pe apa albă … „. Cercetarea începe imediat, cu hidroavionul Martin Mariner: chiar și acesta dispare ca și celelalte. Raport: 6 avioane, 10 piloți și 13 membri ai echipajului de salvare dispăruți.

1965: Avionul Forțelor Aeriene C-119

C-119-4
Avionul dispare fără nici un motiv aparent, după ce comandantul, cu un ton perfect calm și fără tensiune, lansează un mesaj incompresibil: „Roger. Miami în străinătate, 6567”. Chiar mai ciudat este faptul că mesajul, în loc să fie luat de către turnul de control de referință din Miami, este primit de la New York, la 1.300 de mile depărtare…

Misterul a fost dezvăluit? Teorii despre enigma rezolvată a triunghiului diavolului

Nu lipsesc adevăruri adevărate sau prezumate în jurul unuia dintre cele mai mari mistere ale secolului trecut. Și, desigur, nu există bibliografie, cu referințe la cercetări științifice sau pseudo-științifice, teorii despre conspirație, statistici și, dacă nu ar fi lipsesc, referiri la extratereștri.
Aici am adunat principalele teorii care ar rezolva, într-un fel sau altul, misterul „Triangulo de las Bermudas”!

Teoria 1: Bule de metan
Potrivit unei echipe de cercetători americani, misterele legate de această zonă a Atlanticului s-ar datora bulelor de gaz metan. Cele peste 70 de dispariții misterioase, inclusiv aproximativ cincizeci de nave și douăzeci de aeronave, ar fi cauzate de bulele de metan create de depuneri la fundul mării. Aceste bule, urcând repede, au lovit navele care trec, compromițând navigabilitatea sau scufundându-le.
Și cum explici dispariția avioanelor?

Teoria 2: Imprecizii și implicarea mass-media
Conform cercetării lui Lawrence David Kusche, nu ar exista nici un mister în jurul triunghiului. Numărul de accidente este, de fapt, similar cu cel al oricărei alte regiuni de această dimensiune și cu traficul aerian respectiv. Practic, rata accidentului în această zonă este normală. În plus, Kusche însuși subliniază cât de des sunt modificate mărturiile și poveștile despre accidente pentru a spori drama și, prin urmare, curiozitatea în jurul triunghiului. Prin urmare, concluziile lui Kusche ar fi următoarele:

  • numărul de nave pierdute este comparabil, în procente, cu cel al oricărei alte zone a oceanului
  • într-o zonă de furtuni tropicale, multe dintre dispariții sunt ușor de explicat, dar deloc misterioase
  • numărul de dispariții a fost mult exagerat de cercetări false

Teoria 3: Ruinele submersate ale Atlantidei și Piramida de CristalUnele teorii, care, în orice caz, sunt puține paralele în știință și cercetare, susțin că pe fundul mării din zona Triunghiul Bermudelor au fost identificate structuri arhitecturale unice, variind de la pereți la străzile pietruite chiar și o piramidă de cristal.
În interiorul acestei piramide s-a găsit o sferă, într-o cameră cu niște scaune de diferite forme și o statuie cu mâinile care, aparent, ar ține sfera.

piramida

Ce legătură are Atlantida cu toate astea?
Conform legendei, Atlantida a profitat de o energie magnetică foarte puternică pentru a sprijini toate activitățile sale și chiar să controleze forțele naturii. Energia a fost transmis în această sferă, iar un accident a provocat inversarea polilor magnetici și o serie de cataclisme, care, printre altele, a dus și la distrugerea Atlantidei.
Pentru a fi corecți, mai multe surse au raportat această veste ca o mare farsă, publicată de Weekly World News într-un insert cu un alt set de farse și satiră jurnalistică.

Teoria 4:  OZN-urile și extraterestrii
OZN-urile nu au putut lipsi. Conform acestei teorii, vina pentru tot este răpirea extratereștrilor. Cel mai tenace susținător al acestei teze este binecunoscutul ufolog american Jessup, care din păcate a decis să se sinucidă.
În esență, ideea lui Jessup a fost că în partea de jos a triunghiului exista o bază submarină extraterestră, care ar explica (în opinia lui) atât disparițiile (răpirile extraterestre), cât și perturbațiile electromagnetice din acea zonă (activități extraterestre).

Teoria 5: Universuri paralele
Mai lipseau găurile negre. De data aceasta, explicația a totul este prezența găurilor dimensionale care ar conecta universul nostru cu altul sau cu multe alte universuri. Acest lucru ar explica dispariția celor cinci răufăcători, dispariția navei Ellen Austin, care ulterior a reapărut, dar fără echipaj, etc.

gaura-neagra-triunghiul-bermudelor

Teoria 6: Valurile anormale
O cercetare recentă efectuată de Universitatea din Southampton ar fi reprodus în laborator condițiile de mediu și climatice ale zonei Triunghiul Bermudelor. Se pare că suprapunerea furtunilor la sud și la nord provoacă formarea unor valuri anormale care pot ajunge la 30 de metri înălțime. Valurile de acest tip au nevoie de câteva minute pentru a înghiți literalmente o navă, cum ar fi USS Cyclops (dispărută în 1918 cu cei 306 membri ai echipajului).

Dar este suficient să explicăm toate disparițiile? Și aeronava? Și acele bărci care nu s-au scufundat, dar care și-au pierdut doar echipajul? Încă o dată, misterul rămâne același.

 

(5494)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(3)

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *