Home Destinații Europa Franța ÎN VACANȚĂ PRINTRE CELE MAI FRUMOASE CASTELE DE PE VALEA LOAREI
ÎN VACANȚĂ PRINTRE CELE MAI FRUMOASE CASTELE DE PE VALEA LOAREI

ÎN VACANȚĂ PRINTRE CELE MAI FRUMOASE CASTELE DE PE VALEA LOAREI

9.20K
1

În afară de Chambord și Chenonceau există cetăți de văzut în orașele Blois, Amboise, Angers și Nantes și alte bijuterii în întreaga Vale a Loarei

Valea Loarei este cea mai mare zonă a Franței care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

De-a lungul râului, pe o extindere de aproximativ 350 km, care se întinde de la Angers la Orléans, răsar maiestuoase unele dintre cele mai renumite castele din lume, vizitate în fiecare an de milioane de turiști. Castelele de pe Valea Loarei sunt, de fapt, a doua atracție a Franței după Turnul Eiffel.

Cele mai renumite castele de pe Valea Loarei

La mai puțin de două ore de Paris, deschide valea Castelul Chambord. Inevitabil, cel mai mare și mai prestigios dintre castelele Renașterii franceze, precum și patrimoniu UNESCO. Nu pierdeți miile de hectare de parc care înconjoară castelul ce pot fi descoperite pe jos sau cu bicicleta.

chambord-valea-loarei
Castelul Chambord – sursă foto: Pixabay

După palatul din Versailles, Castelul Chenonceau este cel mai vizitat castel din Franța. Traversează râul Cher și este, de asemenea, cunoscut sub numele de Castelul celor două Doamne – Diana de Poitiers și Caterina de’ Medici, soția și amanta regelui Henric al II-lea. Este singurul castel care are ghid turistic în 11 limbi ce pot fi descărcate pe smartphone. În fiecare weekend, în timpul verii, se organizează un tur ghidat în splendidele grădini.

chenonceau-valea-loarei
Castelul Chenonceau – sursă foto: Pixabay

Dar cele mai faimoase grădini sunt cele ale Castelului Villandry. Distribuite pe trei nivele, ele găzduiesc flori, plante și legume.

villandry-valea-loarei
Castelul Villandry – sursă foto: Pixabay

Balzac l-a definit ca fiind „un diamant faţetat amplasat în valea râului Indre”. Este vorba despre Castelul Azay-le-Rideau, situat pe o insulă în mijlocul unui râu domnește acest castel clasic renascentist.

azay-le-rideau-valea-loarei
Castelul Azay le Rideau – sursă foto: Shutterstock

În afară de a fi frumos pe exterior, Castelul Valençay, locuința teribilului Talleyrand, ministrul lui Napoleon, este în plus, complet mobilat. Născut ca o cetate feudală, de-a lungul secolelor, a fost extins în diferite stiluri. În serile de vară, în parc se organizează spectacole de sunete, lumini și piese.

valencay-valea-loarei
Castelul Valençay – sursă foto: Shutterstock

Este o proprietate privată, dar o puteți vizita, Cheverny, este un mic conac în mijlocul unei pajiști care găzduiește lucrările unor artiști emergenți.

cheverny-valea-loarei
Castelul Cheverny – sursă foto: Shutterstock

Castelele din orașele de pe Valea Loarei

În Amboise se află Castelul Regal. O uriașă cetate vizibilă din întreg orașul care a găzduit cele mai mari personalități, inclusiv Leonardo da Vinci, al cărui mormânt este păstrat în Capela Sfântului Hubert din apropiere.

amboise-valea-loarei
Castelul Amboise – sursă foto: Shutterstock

În inima orașului Nantes se află Castelul ducilor din Bretania, o clădire imensă de granit alb, în ​​interiorul căruia se află o reședință ducală din secolul al XV-lea.

nantes-castel-calea-loarei
Castelul ducili din Bretania, Nantes – sursă foto: Shutterstock

Castelul Angers este o vastă cetate medievală, flancată de 17 turnuri. După trecerea podului de legătură, veți descoperi reședința Ducelui de Anjou, alcătuită din clădiri din perioada gotică târzie și grădini superbe.

castelul-angers-loara
Castelul Angers – sursă foto: Shutterstock

În cele din urmă, Castelul Regal din Blois. Reședință a șapte regi și zece regine din Franța, este un muzeu care găzduiește 25 de mii de opere de artă și expoziții temporare.

castelul-blois-loara
Castelul Blois – sursă foto: Pixabay

Cele mai puțin cunoscute castele de pe Valea Loarei

Château de Brézé este o reședință privată din orașul Saumur și ascunde o fortăreață subterană care poate fi vizitată. Nu ratați camera lui Richelieu. Castelul Langeais este format din două castele. Primul este cel mai vechi pavilion al Franței, iar al doilea are un aspect dublu, feudal pe partea dinspre oraș și Renascentist pe partea dinspre râu.

În cele din urmă, Castelul Clos Lucé. Chiar în afara orașului Amboise, în inima văii Loarei, a fost ultima casă a lui Leonardo da Vinci. Atât castelul, cât și grădina sunt un adevărat muzeu cu trasee pedagogice ce găzduiesc unele dintre cele mai renumite lucrări ale geniului italian.

clos-luce
Castelul Clos Lucé – sursă foto: Shutterstock

Cum se ajunge la Castelele de pe Valea Loarei

Cel mai rapid mod de a ajunge în zona castelelor este să zburați la Paris. Apoi să închiriați o mașină sau să luați trenul de mare viteză TGV. Pentru a dormi, merită să rezervați un hotel la jumătatea distanței dintre Amboise și Tours și de acolo să începeți călătoria.

În zonă există numeroase hoteluri fermecătoare și foarte ieftine.Booking.com

 

(9198)

Share-uieşte cu prietenii 🙂

Comment(1)

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *